Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK TAPPADE ALLT I TREDJE – FÖLL MOT TYRINGE

Christian Axelssons VIK föll borta mot Tyringe. Foto: Arkivbild

VIK TAPPADE ALLT I TREDJE – FÖLL MOT TYRINGE

Efter drömstarten i premiären blev det ett tungt uppvaknade nere i Tyringe. Västerviks IK kan inte bara åka och hämta poäng i Hockeyettan.
– Vi sätter oss själva i skiten, säger tränaren Pelle Torstensson.

Annons:

5-1 i premiären mot IK Pantern var förstås ett kvitto för Västerviks IK. Mot ett annat skånskt motstånd, Tyringe på bortais, började det i samma anda för VIK.

Fem minuter och 15 sekunder in i matchen gjorde Gustav Lindberg 1-0 för gästerna i numerärt överläge. VIK höll 1-0-ledningen perioden ut och ökade på till 2-0 med drygt fem minuter kvar av den andra. Då var Oskar Ståhl målskytt och återigen var det i powerplay.

Så långt såg allt ut som det skulle för VIK – i alla fall resultatmässigt.

– Första är okej från vår sida. I andra perioden är det lite svajigt i åtta, nio minuter. Då lyfter Tyringe upp spelet och vi spelar inte som vi vill. Det blir flängigt, men vi tar tag i det sista tio i andra, säger VIK-tränaren Pelle Torstensson.

Släppte tre raka mål

Hans lag såg inför den tredje akten ut att gå mot tre premiärpoäng på bortaplan. Men något hände. Jesper Ahlgren reducerade till 1-2 drygt tre minuter in på tredje. Tyringe brände sedan en straff med åtta minuter kvar, men det blev inte väckarklocka nog för gästerna.

I stället kunde Liam Blomquist sätta 2-2 med knappt sju minuter kvar. Bara två minuter senare hade Tyringe fullbordat vändningen när Algot Blomdahl-Arnoldsson satte matchavgörande 3-2.

En tung förlust efter tre insläppta i den sista akten blev det. 

– Klart vi är besvikna allihop. Vi kommer inte upp i tillräckligt hög nivå och det vet vi om. Vi sätter oss själva i skiten genom att ta konstiga beslut och låta Tyringe få momentum. Det är surt. 

"Vi måste upp"

Pelle Torstensson hade hellre sett sitt lag stänga ned matchen i den tredje förstås.

– Vi trycker tillbaka dem i andra perioden, men i tredje blandar vi mycket. Vi kunde ha behållit pucken i vår ägo, men i stället för att spela safe så låter vi dem vända på oss. Vi tummar på besluten och ställer till det för oss själva. Vi sätter oss skiten i helt enkelt och det här håller inte.

VIK-tränaren tror ändå att det kan komma något gott ur den här näsbrännan.

– Det kan vara bra att det här kommer tidigt om vi tar det på rätt sätt. Vi kan inte spela på 80 procent i den här serien. Alla vill slå oss, alla kommer köra stenhårt mot oss. Vi måste upp. 

Hur mycket sämre var det jämfört med premiären?

– Vi möter ett vassare hockeylag i dag, men alla är besvikna. Det är en bra läropeng om vi ska undvika det här i forsättningen. Sedan finns det såklart byten och spel vi är nöjda med över 60 minuter, men vi har tre frilägen utan att göra mål. Vi kan inte räkna med att ha 5-0 efter varje förstaperiod. Vi måste bli mer effektiva och spela bättre under längre tid.

Ingen i VIK förtjänade att framhållas efter insatsen. Skotten vann man med klara 36-19.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: