Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Premiären närmar sig – VIK tar emot Pantern:

Pelle Torstensson ser fram emot VIK:s premiär på hemmaplan, mot IK Pantern. Foto: Bildbyrån

Premiären närmar sig – VIK tar emot Pantern: "Positiva känslor"

Premiären i Hockeyettan närmar sig med stormsteg. Västerviks IK är tillbaka efter flera säsonger i landets näst högsta serie och nu vill man ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan. Med bara dygnet kvar till match är känslan i laget positiv.
– Det har varit full fart hela veckan och det märks på alla att det ska sätta igång på allvar nu. Det är positiva känslor i laget, berättar tränaren, Pelle Torstensson.

Annons:

Efter en svag säsong tog Västerviks IK:s relativt långa sejour i Hockeyallsvenskan slut. Efter att ha fallit i kvalet mot Östersunds IK är man tillbaka i Hockeyettan igen.

VIK verkar däremot inte ha några planer på att stanna i Hockeyettan särskilt länge. Det mesta tyder på att man kommer vara med och slåss om uppflyttning och lagets försäsong har också givit goda besked, menar Torstensson.

– Försäsongen har gått lite som man hade förväntat sig. Jag tycker att vi har tagit steg hela tiden, vilket jag hade hoppats på också. Sen tycker jag att det, emellanåt, har varit väldigt positivt, medan det har sett sämre ut stundtals. Men överlag är jag nöjd och vi är nog där vi borde och ska vara nu.

Att det inte bara har varit guld och gröna skogar ser Torstensson som helt naturligt:

–  Man får inte glömma att det sitter många nya människor i det där omklädningsrummet. Det är mycket som är nytt för alla så att saker inte är perfekt än, är inte konstigt. Men det är en go känsla och killarna känner det också, att vi tar steg hela tiden.

"Ska sätta tonen från start"

I premiären tar VIK emot Pantern på hemmaplan. VIK får ses som favoriter i mötet och man verkar inte ha siktet inställt på något annat än seger.

– Pantern vet vi inte så där jättemycket om. Vi har lite koll på hur de vill spela, i stort. Nyckeln för oss blir att spela vårt spel och sätta hög fart på matchen. Det är vi som ska sätta tonen från start och ta tag i matchen.

Det är positiva känslor i VIK-lägret, inför mötet med Pantern.

–  Känslan inför matchen är jättegod, verkligen. Det har varit full fart hela veckan och det märks på alla att det ska sätta igång på allvar nu. Det är positiva känslor i laget.

Fokus på att ta sig till Allettan

Att VIK kommer kunna vara med i toppen, råder det nog inga större tvivel kring. Att gå hela vägen blir dock tuffare. Vägen dit är lång och först och främst lägger man allt fokus på att ta sig till Allettan, berättar Torstensson.

– Vi känner såklart att vi ska vara med i toppen, men först och främst är fokus på att ta sig till Allettan. Om man ska gå hela vägen krävs det att man har lite stolpe in också, samtidigt som det kommer krävas mycket av alla. Att gå upp är inte speciellt enkelt och vi måste ta oss till Allettan, till att börja med.

Linus Palmér Hård

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: