Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Svagt genrep av VIK:

Pelle Torstensson var inte nöjd med insatsen mot HC Dalen. Foto: Bildbyrån

Svagt genrep av VIK: "En läropeng att ta med oss"

Västerviks IK gjorde en bra insats mot Troja/Ljungby i onsdags. 48 timmar senare var det ett annat lag som mötte HC Dalen.
– Det är inget som går till historien som en väl genomförd match, säger Pelle Torstensson efter 3-2-straffsegern.

Annons:

Försäsongen är nu avslutad för Västerviks IK. Den avrundades med match mot HC Dalen två dygn efter den finfina insatsen mot Troja/Ljungby. 

Jämfört med i onsdags var det en helt annan VIK-insats.

– Det här är inget som går till historien som en väl genomförd match. Det tycker både vi och spelarna själva. Vi kommer ut för passivt, allt tar för lång tid och det är för mycket stillastående. Sedan har vi delar i matchen som är helt okej förstås, men överlag kan vi så mycket bättre, säger VIK-tränaren Pelle Torstensson.

Tim Almgren gav Västervik ledningen med 1-0 halvvägs in i den första perioden. Dalen utjämnade till 1-1 i början av den andra akten, men Tatu Kokkola gav tillbaka ledningen till Västervik. Dalen kvitterade på nytt i den tredje perioden. 

Till slut gick matchen hela vägen till straffar, där Viktor Kokman räddade fyra och George Diaco avgjorde. Att det hade, om det här var en seriematch, blivit två poäng till VIK är något att ta med sig.

– Absolut, det tar vi med oss. Någonstans hittar vi ett sätt att vinna även om det inte klaffar. Vi behöver få med oss vinster även om vi inte når till den nivån vi önskar. Sedan finns det delar som är ganska okej under 60 minuter, men det är för lite.

"En läropeng"

Ett dåligt genrep ger en bra premiär är ett utslitet uttryck. Pelle Torstensson får förstås hoppas lite på den devisen. 

– Det ligger lite i sådant. Det vet jag själv som aktiv och även som ledare. Man vill se ett genrep som är positivt och man vill att det sitter, men den sista matchen på försäsongen kan bli så här. Det är ingen ursäkt, men vi borde göra det bättre. Det här är en läropeng för oss och det håller killarna med om. 

Men det är inget som gör dig orolig?

– Nej, absolut inte. Men det är en läropeng att hösten kommer kunna se ut så här. Vi kommer ha en förväntad toppmatch på onsdagen och på fredagen möter vi ett lag som inte är lika högt i tabellen. Det måste vi lära oss att kunna hantera. 

Premiär mot Pantern

Nu väntar några dagar ledigt innan den sista träningsveckan inför premiären mot IK Pantern den 21 september. 

– Allvaret börjar på lördag och vi kommer jobba vidare med samma saker som tidigare. Det handlar om attityd, mentalitet, att jobba med mycket fart med pucken, hur vi ställer om och hur vi kommer till anfallszon på enklaste sätt. Det är då lägen uppstår och det löste vi i onsdags, men det fanns inte där i kväll. Men jag är inte ängslig över någonting. 

Insatsen var jämn överlag men Viktor Kokman var bäst. 

– Han gör ett kanonjobb och det är positivt att vi vet att vi har två bra målvakter som kan spika igen och vinna matcher åt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: