Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK fortsätter ta kliv framåt – sex olika målskyttar i dagens seger

Pelle Torstenssons Västerviks IK slog Visby/Roma med 6–3 på hemmais. Foto: Bildbyrån

VIK fortsätter ta kliv framåt – sex olika målskyttar i dagens seger

Pelle Torstensson fick som han ville. Västerviks IK svarade för längre bra perioder hemma mot Visby/Roma och vann träningsmatchen mot 6–3. 
– Vi är nöjda, säger VIK-tränaren Pelle Torstensson. 

Annons:

I förhandssnacket inför matchen mot Visby/Roma talade Pelle Torstensson om att han ville se Västerviks IK ännu bättre i längre stunder. Han var nöjd med 40 minuter i matchen mot Vimmerby Hockey och kan glatt konstatera att hans lag fortsätter ta kliv i rätt riktning. 

Insatsen mot Visby/Roma var på det stora hela stabil och Västervik vann med 6–3 efter att ha lett med 2–1 efter första perioden och 4–3 efter andra perioden. 

– Jag är ganska nöjd med allting och vi snackade på förhand om tiden för att vara nöjd i en hockeymatch. Jag tycker att vi har en liten svacka i slutet av period ett och i början av period två där vi tar konstiga beslut med pucken och de får skölja över oss. Utöver de tio minuterna tycker jag att det är stabilt över hela banan, säger Pelle Torstensson. 

Sex olika målskyttar i 6–3-segern

Västerviks IK gick ifrån till 2–0 efter mål av backarna Kalle Bartholdsson och Johansson. 

– Då tycker man kanske att man ska spela lite mer än vad man behöver, vilket gjorde att vi ställde till det för oss själva. Efter det steppade vi upp, tog bättre beslut med pucken och fick spela mer i anfallszonen.

Emil Öhrvall och Christian Axelsson nätade i mittperioden och Gustav Lindberg och Robin Höglund i slutperioden. Höglunds mål var i tom kasse. 

Nu väntar två träningsmatcher på bortais innan VIK drar igång seriespelet med hemmamatch mot IK Pantern lördagen den 21 september. Pelle Torstensson tycker att VIK befinner sig i ett bra läge inför seriestart. 

– Man får inte glömma bort att det är ett helt nytt lag. Vi tar steg för varje vecka som går och för varje match vi spelar. Folk blir mer bekväma i spelet och det sitter mer och mer. Sedan kommer det alltid fadäser där vi kanske inte gör som vi vill eller som vi har tänkt oss. Lite skönhetsfel kommer det alltid finnas tills vi får ordning på det. 

Bäst i VIK var centern Anton Johansson och ytterforwarden Gustav Lindberg. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: