Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Torstensson vill se längre bra perioder – så är läget inför matchen mot Visby

VIK-tränaren Pelle Torstensson. Foto: Bildbyrån

Torstensson vill se längre bra perioder – så är läget inför matchen mot Visby

Det började med 15. Senast var han nöjd med 40. Nu ville Pelle Torstensson se att VIK är ännu bättre i längre stunder av matchen mot Visby/Roma.
– Vi vill hålla dipparna så korta som möjligt, säger han. 

Annons:

Västerviks IK:s försäsong går vidare under lördagen. Nu väntar Hockeyettan-motstånd i form av Visby/Roma. Efter förra fredagens 4-1-förlust mot Vimmerby Hockey har VIK kunnat lägga mycket tid på fortsätta utveckla sin process när seriestarten kryper allt närmare. 

– Tittar man på senaste matchen mot Vimmerby är vi nöjda med 40 minuter. De två första perioderna är bra. Sedan tar vi lite för dumma utvisningar och ger dem chansen i powerplay. Det är något vi snackat mycket om och det handlar om att hålla mer disciplin och inte försätta oss i de situationerna, säger VIK-tränaren Pelle Torstensson. 

Han tycker att hans lag fortsatt gå i rätt riktning. 

– Vi är uppe på 40 minuter nu som vi är nöjda med. I början var det 15 minuter och sedan har det varit 20-25 minuter. Det går åt rätt håll. Man siktar på att ha så många bra minuter som möjligt, men jag har varit med så länge att jag vet att det är svårt att vara supernöjd med 60 minuter. Det finns gånger och perioder där man sviktar, men det gäller att hålla den tiden så kort som möjligt. 

Kokkola inte tillbaka

Under träningsveckan har VIK haft ett särskilt fokus på vissa detaljer i spelet. 

– Vi har jobbat på att vara lite tajtare i mittzon. Vi har gått igenom hur vi kan bli mer tajta där och vilka ytor det är vi vill stänga för att göra det svårare för motståndarna. Just att stänga mittzon har varit lite mer i fokus och de sista dagarna har vi börjat titta på special teams också. Det hoppas jag att man ska få se lite av. 

Hur ser du på att möta Visby?

– Vi vet att de gjort en satsning och lär vara ett topplag i ettan. Det ska bli jättekul att möta dem och även om de spelar match på fredagen mot Tranås, så räknar jag med en fartfylld match. 

Emil Öhrwall är tillbaka för VIK, men varken Tatu Kokkola eller Wille Edström finns med i truppen på grund av skavanker. J20-forwarden Victor Petersson är inte heller med, men det är däremot Edvin Stavlind. Viktor Kokman vaktar kassen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: