Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Skridskostark J20-spelare får chansen i tredje träningsmatchen

Västerviks IK:s huvudtränare Pelle Torstensson ser fram emot kvällens träningsmatch mot Tranås AIF. Foto: Bildbyrån

Skridskostark J20-spelare får chansen i tredje träningsmatchen

Västerviks IK ställs mot Tranås AIF i säsongens tredje träningsmatch. Skridskostarke J20-spelare Edvin Stavlind får chansen att visa upp sig. 
– Det ska bli jätteroligt att se honom göra seniordebut, säger tränaren Pelle Torstensson.

Annons:

Västerviks IK har inlett försäsongen med förluster mot både Troja/Ljungby och Vimmerby Hockey. I kväll kommer Tranås AIF på besök till ACT-hallen. 

– Det ska bli jätteroligt att spela match igen. Vi har sedan den senaste matchen jobbat med spelet med puck och gått ner ännu djupare i presspelet vad gäller forecheck och stänga mittzon. Jag hoppas att vi ibland kan komma iväg lite enklare i uppspelen från egen zon och täppa till i vårt presspel över hela banan, säger Pelle Torstensson. 

Pelle Torstensson tycker att laget tar steg i rätt riktning. 

– Jag hoppas att vi får ihop helheten ännu mer nu och kan fortsätta att ta steg åt det håll vi vill. Jag tycker att träningarna har varit väldigt positiva och man ser att spelarna kommer in i det mer och mer. 

Tror du att Tranås AIF kan ha kommit längre fram i förberedelserna med tanke på att det är deras femte träningsmatch?

– Det kan de säkert ha gjort. Alla lag kliver in med lite olika förutsättningar, när man börjar spela matcher, hur många matcher man har gjort och hur länge man har varit på is. Jag förväntar mig att Tranås kommer spela ett disciplinerat försvarsspel och jag känner Phil Horsky ganska väl. Det gäller att vara vaken på att de vill vända och slå långa puckar upp på sina forwards. 

Två forwards saknas

Västerviks IK får klara sig utan den skadade forwardsduon Kalvyn Watson och Wille Edström. 

– Watson dras med skavanker och Edström har ådragit sig en överkroppsskada som gör att han kommer vara borta ett tag. Han fick en smäll på isen i måndags. Oavsett om de hade sagt att de kan spela så hade vi inte chansat med någon av dem så här tidigt på säsongen. De får ta dag för dag och se till att komma iordning. Vi får se när de kan spela igen. 

När tror du att de kan vara redo för spel igen?

– Det finns en plan på att Watson eventuellt kan vara tillbaka i slutet av veckan eller i början på nästa vecka. Det kan ta någon vecka eller två för Edström. 

Filip Halvordsson, backen som har dragits med höftproblem under försäsongsupptakten, debuterar för VIK i afton. Hubert Forsberg Zetterström får återigen förtroendet mellan stolparna. 

J20-forwarden Edvin Stavlind får chansen att visa vad han går för. 

– Det är en forward som är väldigt bra på skridskorna, läser spelet och kan skapa ytor genom sin snabbhet. Han har gått på vårt hockeygymnasium och spelar i vårt J20-lag. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: