Sök

Vimmerby hockey Eddie Levin gör 2 - 0.

Eddie Levin var en av Vimmerby Hockeys vassaste spelare när man slog Västervik hemma med 3-0 på fredagens tränignsmatch. Foto: Stefan Härnström

Vimmerbys segertåg på försäsongen fortsätter – slog rivalen VIK

Vimmerby Hockey tog emot gästande Västerviks IK på fredagens träningsmatch och hemmalaget spelade i slutet av matchen till sig en vinst på 3-0. Målgörare blev Wiking Malmunger, Eddie Levin och Anton Carlsson.

Västervik inledde första perioden effektivast. Under de inledande fem minuterna pressade man ner spelet i Vimmerbys zon. Första målet gick dock till Vimmerby när Wiking Malmunger stack iväg med pucken från mittzon och avslutade med ett skott som Västerviks målvakt Hubert Forsberg Zetterström inte kunde ta. Fortsättningen på perioden blev mer flytande i spelet men Vimmerby fick ett litet övertag i mängden och kvaliteten på målchanserna. Vimmerbycentern Ludwig Wisten sköt ett skott på Forsberg Zetterströms benskydd som den bästa chansen.

Riskabla passningar

Andra perioden inleddes också med press från Västervik som fick en handfull tekningar i Vimmerbyzonen. Efter fem minuter kom VH:s Eddie Levin fri men Forsberg Zetterström såg till att ta pucken. VH slog upprepade gånger riskabla passningar mellan varandra i egen zon som VIK-spelarna kunde peta på. Vimmerby fick efter åtta och halv minut spela power play efter att VIK:s Johan Svensson utvisats men Västervik kunde enkelt försvara i box play. I slutminuten var det Vimmerbys William Dageryd som fick sätta sig i utvisningsbåset efter en fasthållning.

Vimmerby drog ifrån

Västervik lyckades inte heller förvalta sitt power play trots ett läge när en lurpassande Emil Öhrwall kunde ha gett VIK ett mål i de sista sekunderna. Eddie Levin fick i sjätte minuten ett fint läge att göra mål köksvägen efter en stunds Vimmerbyoffensiv. VIK:s Christian Axelsson fick efter en avvaktande utvisning kliva av isen och knappt hade Västervik klarat av detta när Elias Sjöström så åkte ut för tripping. Till sist kunde Vimmerbys pigga andrafemma utnyttja sitt övertag och Eddie Levin satte 2 0. Västervik tog ut målvakten med nittio sekunder kvar men det enda det ledde till var att Vimmerbys Anton Carlsson kunde peta in slutresultatet 3-0.