Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Inget lag kan åka ur – så blir serierna i Hockeyettan

Inget lag kommer åka ur Hockeyettan kommande säsong. Foto: Bildbyrån

Inget lag kan åka ur – så blir serierna i Hockeyettan

Lag har tvångsdegraderats och andra har tackat nej till platser. Nu har Svenska Ishockeyförbundets tävlingsutskott tagit beslut om de nya seriebestämmelserna i Hockeyettan för säsongen 2024/2025.

Annons:

Hockeyettan spelades med 40 lag säsongen 2023/2024. Så många blir det inte kommande säsong. Det beror på att flera lag, däribland Kristianstads IK och KRIF, nekats elitlicens samt att flera klubbar i Hockeytvåan tackat nej till erbjudna friplatser. 

Grästorps IK är det enda lag som tackat ja. Det innebär att Hockeyettan genomförs med endast 36 lag 2024/2025. 

– Vi har ikväll haft ett möte med föreningarna där vi informerat dem om förutsättningarna inför kommande säsong. Nu hoppas vi på en rolig hockeysäsong där idrotten och prestationerna på isen får huvudrollen säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska ishockeyförbundet.

Den södra Hockeyettan, där Västerviks IK kommer husera, består endast av åtta lag. Där blir det trippelmöten och totalt 21 omgångar. VIK tillhör ett av de lagen som kommer få en extra hemmamatch. Spelschemat kommer lottas under veckan och kommuniceras därefter.

– Vi har velat ändra förutsättningarna så lite som möjligt för lagen så här sent inpå seriestarten och utifrån de givna förutsättningarna så är denna lösning den bästa för säsongen 2024–2025 säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska ishockeyförbundet.

Inget lag kan åka ur

Allettan kommer sedan att spelas med 20 lag i två serier, en alletta i norr och en i söder. I den södra serien är det blott de fyra främst placerade som går till Allettan. Två icke-kvalificerade lag kommer också ta sig till Allettan baserat på ranking.

I slutet på augusti kommer besked om hur slutspelet kommer se ut. Förslaget är att inget lag i Hockeyettan kommer kunna åka ur ligan den här säsongen på sportsliga grunder. Kvalserierna till ettan kommer spelas med endast lag från tvåan.

Det blir inga derbyn för VIK mot Tranås AIF kommande säsong. TAIF är nämligen placerat i den västra serien tillsammans med bland annat HC Dalen. Här nedan kan ni se hur den södra serien kommer se ut. 

Fakta

Södra:

Alvesta SK
Halmstad HHC
IF Troja/Ljungby
IK Pantern
Karlskrona HK
Mörrum GoIS IK
Tyringe SoSS
Västerviks IK

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: