Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
JUST NU: VH FÅR SPELA I ALLSVENSKAN – BEVILJAS DISPENS

Vimmerby Hockey har beviljats ett andra dispensår och får chansen att spela i Hockeyallsvenskan säsongen 2024/24. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VH FÅR SPELA I ALLSVENSKAN – BEVILJAS DISPENS

Vimmerby Hockey beviljas ett andra dispensår och får därmed spela i Hockeyallsvenskan kommande säsong. 

Annons:

Det krävs att alla ishockeyklubbar på elitnivå har ett eget kapital på minst åtta procent i relation till intäkterna enligt årsredovisningen per den 30 april 2024. 

Vimmerby Hockeys intäkter enligt resultaträkningen i årsredovisningen är 8 685 387 kronor. Baserat på detta krävs eget kapital uppgående till 694 831 kr för att uppnå gällande kapitalkrav om åtta procent. 

VH har ett eget kapital som uppgår till 655 956 kronor, en miss med 38 875 kronor. 

”Årsredovisningen visar att Vimmerby inte klarar kapitalkravet för spel i Hockeyallsvenskan 2024/2025. Vimmerby redovisar samtidigt en handlingsplan för hur kapitalkravet skall uppnås till säsongen 2025/2026. ”, skriver licensnämnden i sitt beslut. 

Vimmerby Hockey beviljades dispens i fjol. Inför årets licensprövning finns det beslut på att licensnämnden har möjlighet att bevilja ett andra dispensår för förening som redan har beviljats ett dispensår. 

”Eftersom den handlingsplan som Vimmerby har presenterat framstår som realistisk godkänner Licensnämnden Vimmerby för spel i Hockeyallsvenskan 2024/2025. Vimmerby HC har därmed förbrukat sitt andra dispensår och måste till 2025-års licensprövning fullfölja sin handlingsplan och uppfylla gällande kapitalkrav om tio procent”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: