Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Klubbchefen hade önskat bättre kommunikation:

Västerviks IK:s nuvarande klubbchef Petra Axelsson ger sin syn på att klubben gör om tjänsten som klubbchef från projektanställning till tillsvidareanställning och går ut med en öppen rekrytering. Foto: Pressbild

Klubbchefen hade önskat bättre kommunikation: "Påverkar ett förhållande"

Petra Axelsson har varit klubbchef i Västerviks IK i ett år. Nu gör klubben om klubbchefstjänsten – från projektanställning till tillsvidareanställning – och söker ny klubbchef utan att Axelson valt att sluta. 
– Hittar de en bättre lämpad kandidat blir jag väl utbytt, säger Petra Axelsson.

Annons:

Hockeyettan-klubben Västerviks IK gick för en vecka sedan ut med nyheten att de är på jakt efter en ny klubbchef. Klubben gör om tjänsten som klubbchef från projektanställning till tillsvidareanställning.  

”Vi väljer att ha en klubbchef på permanent basis och därför vill vi gå ut i god tid, annonsera ut tjänsten och göra en ordentlig genomlysning av de kandidater som finns”, sa VIK:s ordförande Urban Widén till DVV förra veckan. 

"Hade önskat ett annat förfarande"

Petra Axelsson har varit klubbchef i VIK via en projektanställning sedan förra sommaren. 

– Min projektanställning startade i augusti i fjol och slutar i augusti i år och det är den man nu gör om till en tillsvidareanställning, vilket är toppen. Jag tycker att det har blivit en större grej än vad det skulle ha blivit, säger Petra Axelsson. 

Förra tisdagen, samma dag som VIK publicerade inlägg på sociala medier i jakten på en ny klubbchef, fick Axelsson informationen per mejl. 

– Det är ett val som styrelsen har gjort och jag respekterar det. Jag hade kanske önskat en annan kommunikation kring det internt, men vi har tagit diskussionen internt och jag hoppas att vi har lärt oss av det framåt. 

Hon förvånas över klubbens kommunikation i samband med utannonseringen av tjänsten som klubbchef.

– Jag har inget emot att de går ut och gör en offentlig rekrytering. Det kan vara jättebra att göra det, vilket vi har gjort med flera andra tjänster. Då har vi haft en intern diskussion innan och vi har haft ett eller flera möten med berörda. Jag hade önskat ett annat förfarande och jag gillar inte att man har kommunikationen i media.

"Påverkar ett förhållande"

Hon har inte haft några funderingar på att sluta som klubbchef.

– Jag var inställd på att fortsätta som klubbchef med tanke på att vi har ägnat det gångna året åt att vända upp och ner på hela organisationen och inte fått jobba så mycket med det vi skulle ha jobbat med – framtid, utveckling och stärka Västerviks IK. Det är det vi ska sjösätta nu och den planen började vi med redan i mars-april. Vår säsong börjar 1 maj och det är bra att påtala att vi inte sitter och väntar till augusti. Det är nu vi gör det största jobbet inför säsongen och lägger otaliga timmar på planering och förberedelser, ett jobb som vi har kommit jättelångt med. Det vore såklart tråkigt om jag inte fick sjösätta det.

Kommer du söka tjänsten?

– Ja, men det tror jag att jag kommer göra. 

Hur ser du på din egen framtid i klubben?

– Det är väl klart att man tar det på olika sätt. Får man tjänsten visar det väl på att jag har gjort ett bra jobb och att de har förtroende för mig. Jag hade kanske önskat att man hade kunnat förmedla att man har fortsatt förtroende för mig. Någonstans påverkar det ett förhållande mellan styrelse och klubbchef när man gör på det här sättet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: