Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK söker ny klubbchef – ordförande förklarar varför:

Västerviks IK har gått ut med nyheten att de söker en ny klubbchef. Foto: Bildbyrån

VIK söker ny klubbchef – ordförande förklarar varför: "Vill göra en ordentlig genomlysning"

Petra Axelsson har varit klubbchef i Västerviks IK i snart ett år. Nu söker Hockeyettan-klubben en ny klubbchef. 
– Det har varit en projekttjänst i ett år. Nu väljer vi att ha en klubbchef på permanent basis, gör om tjänsten till en tillsvidareanställning och går ut med den offentligt, säger VIK:s ordförande Urban Widén. 

Annons:

Västerviks IK publicerade under tisdagskvällen en nyhet på sin hemsida och sina sociala medier om att de är på jakt efter en ny klubbchef. 

”Är du vår nya klubbchef som antar utmaningen att leda och utveckla hela VIK Hockey som klubb? I din roll som klubbchef har du det övergripande ansvaret för utvecklingen och tillväxten av hela VIK:s organisation”, skriver VIK i jobbansökan. 

Klubbchef på permanent basis

Petra Axelsson har varit klubbchef i VIK sedan förra sommaren och VIK:s ordförande Urban Widén berättar att klubben gör om klubbchefstjänsten från projektanställning till tillsvidareanställning. 

Betyder det att Petra har bestämt sig för att sluta eller fått beskedet att lämna jobbet?

– Nej, det finns ingenting sådant. Förra året visste vi inte om vi skulle ha en klubbchef och gjorde en projektanställning för att kunna genomföra omorganisation och ta tag i bland annat ekonomi och bestämde oss för att anställa Petra Axelsson från styrelsen på en projekttjänst i ett år, säger Urban Widén.  

Petra Axelssons projektanställning sträcker sig fram till augusti.

– Vi väljer att ha en klubbchef på permanent basis och därför vill vi gå ut i god tid, annonsera ut tjänsten och göra en ordentlig genomlysning av de kandidater som finns. Hon kan söka tjänsten på sina meriter och slår därmed ut andra kandidater som eventuellt skulle kunna bli aktuella. Det är som vi gör med alla andra tjänster i klubben. Det är aldrig bra om man ska tillsätta varandra i styrelsen eller kompisar. Det sticker i ögonen på folk och vi tycker att det är bättre att göra en professionell process av rekryteringen, säger Urban Widén. 

"Extremt oprofessionellt"

Han tycker att VIK är i behov av en klubbchef.

– Det visste vi inte när vi tillsatte projekttjänsten, men nu känns det som att det är det som behövs för att få ordning på saker och ting och driva klubben framåt.

Det har inte funnits några tankar på att ge Petra Axelsson fortsatt förtroende med tanke på att hon har varit klubbchef i ett år?

– Så kan man inte jobba, det är extremt oprofessionellt och nepotism att tillsätter kompisar. Vi är ett publikt bolag och alla vill genomsyra allt som görs. Personer som vi har tagit in som tränare, kanslipersonal, försäljningschef har varit kandidater som har varit på slutintervjuer och då skulle det kännas väldigt dumt att inte göra det på den viktigaste tjänsten som klubbchef. 

Vad har du fått för reaktioner från Petra Axelsson?

– Hon hade väl gärna gått den vägen att hon bara får tjänsten och det är klart att ingen människa vill utsätta sig för konkurrens i onödan. Om hon får tjänsten, vilket vi hoppas, känns det både för henne och för oss rätt och då har vi gått igenom marknaden i det här fallet av kandidater. 

"Kommer finnas ett stort intresse"

Jobbansökan publicerades på klubbens hemsida i går och sista ansökningsdagen är den 25 juni. 

– Det är två veckors ansökningstid och sedan ska vi ha intervjuer med kandidaterna efter de två veckorna. Det kommer ta tre-fyra veckor och sedan börjar säsongen i augusti. 

Widén vill inte berätta hur intresset ser ut för tjänsten som klubbchef.

– Det vill jag inte göra, men det är klart att det kommer finnas ett stort intresse av en sådan här tjänst för att det är väldigt åtråvärt för de som jobbar i det. Det är inte så att vi tror att vi inte kommer få några kandidater, tvärtom.

När hoppas ni kunna gå ut och presentera vem som är ny klubbchef?

– Någon gång under första delen av juli borde vi vara klara. 

Vår tidning har utan framgång sökt VIK:s nuvarande klubbchef Petra Axelsson för en kommentar.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: