Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK tar sig an Karlskoga i ny nyckelmatch – fortsatta forwardsbestyr

VIK-tränaren Nichlas Falk har haft samtal med nyförvärvet Cédric Lacorix. Foto: Bildbyrån

VIK tar sig an Karlskoga i ny nyckelmatch – fortsatta forwardsbestyr

Västerviks IK har haft ett kortare uppehåll efter matchen mot Tingsryds AIF. Nu väntar en ny nyckelfajt mot BIK Karlskoga.
– Vi har nött mycket anfallsspel, säger tränaren Nichlas Falk. 

Annons:

3-0-förlusten mot Tingsryd sved förstås. Om inte VIK ska tappa allt för mycket mark till både Tingsryd och Karlskoga krävs det poäng hemma mot BIK i afton. 

– Alla matcher är viktiga för oss, när vi ligger där vi ligger. Det handlar om att kriga varje träning och match för att ta poäng och hitta en bra och jämn nivå, säger Nichlas Falk. 

Hans bild av Karlskoga är att det är ett lag som "kör som fan".

– När det blir fel är det lätt att det ramlar in mål bakåt, precis som för oss. Det är ett hårt arbetande lag som vill forechecka och ligga på, och göra det trångt för motståndarna. För oss handlar det om att vara snabba till pucken, ha ett bra förstapass klart för oss när vi kommer till pucken, så vi inte behöver hålla på och vrida och vända. Vi ska göra det snabbt och enkelt. 

Sista matchen borta för kaptenen

VIK har kunnat träna på i några dagar sedan förlusten mot TAIF i fredags. 

– Vi har tränat på bra både måndag och tisdag. Vi har nött anfallspel. Vi är lite taggigare framåt när vi saknar en hel del spelare. Det är en kedja som fattas. 

Det beror på att kaptenen Anton Svensson är avstängd även i denna match. Alex Ciernik och Phil Marinaccio är fortsatt borta. Nyförvärvet Cédric Lacroix är inte spelklar. Däremot finns Carl-Henrik Edwardsson med och likaså är Theo Jacobsson tillbaka i VIK från Modo.

– Det är jättebra för oss. Han är en av våra bästa forwards. Händer inget i Modo så ska han vara kvar här hos oss. 

Hur är läget med Carl-Henrik Edwardsson?

– Vi tar en match i taget och han slåss på lika villkor. Han får visa vad han kan. Hamnar han som 13:e forward sedan, så är det bättre att han får speltid i Troja, men han har några matcher på sig att visa att han ska vara kvar här.

Har pratat med värvningen om humöret

Forwardsläget innebär att det är en del pusslande för Falk nu också.

– Vi är en forward kort, men Svensson (Anton) är tillbaka på fredag och vi får gräva oss ur det här nu.

Slovenske backen Kristjan Cépon lär få mer speltid ikväll.

– Han hade haft en lång resa i fredags, men nu kommer han få spela mer kontinuerligt. 

Nichlas Falk är också glad över värvningen av Cédric Lacroix. Den 29-årige kanadensaren är avstängd efter att ha skallat en motståndare och väntas bli spelklar kommande onsdag.

– Jag tycker att han ser bra ut. Han är rejäl, har bra storlek och kommer göra stor nytta. Vi ska inte ha några förväntningar om att han är en poängkung, men det är en hårt jobbande tvåvägscenter.

Hur ser du på de här bitarna kring hans avstängning?

– Jag har pratat med honom om det och han har tagit hjälp av en person han pratat med. Han har verkligen försökt bearbeta sig själv och hålla humöret uppe. Jag har sagt att det här kommer förfölja honom hit, men jag tror inte det blir något problem. Det är en klok kille och det gäller att ha kylan när det hettar till.

"Kan gå fort"

Vid förlust i afton kan VIK vara nio poäng efter Karlskoga. Vid seger är det bara tre. Men Falk vill inte överdriva matchens betydelse.

– Hittar man ett flyt, vinner några matcher i rad så kan det gå fort. Vi hade tre segrar för ett tag sedan. Då går det snabbt. Sedan blir läget sämre vid förlust, men det är inte helt kört för det. Vi har haft en jobbig tid med frånvaro, skador och sjukdomar. Det har varit en rörig period laguppställningsmässigt. Nu börjar numerären komma på plats igen och då behöver vi hitta ett lugn för att vinna matcher såklart. Det handlar om att arbeta metodiskt och jag är positiv kring tiden fram till jul nu.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: