Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Kristianstad kastas ut ur HA – Kalmar ser ut att få platsen

Kalmar HC ser nu ut att få en plats i Hockeyallsvenskan. Foto: Arkivbild

Kristianstad kastas ut ur HA – Kalmar ser ut att få platsen

Kristianstads IK beviljades dispens för spel i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen. Men nu har licensnämnden fattat beslut om att inte bevilja Kristianstad licens för spel i Hockeyallsvenskan 2023/2024. 
Därned flyttas Kristianstad ned i seriesystemet – och Kalmar HC lär få platsen i landets näst högsta division.

Annons:

För spel i Hockeyallsvenskan under kommande säsong krävs att föreningen har ett eget kapital på minst fem procent av sin omsättning. 

Föregående år klarade inte Kristianstad det uppställda kravet om tre procent, men beviljades ändå dispens för spel i Hockeyallsvenskan sedan man inkommit med en handlingsplan som skulle återställa det egna kapitalet. 

Men inte heller i år klarar föreningen det uppställda kapitalkravet. Den handlingsplan som klubben skickade in var till stora delar utformad på samma sätt som den avseende föregående år, menar licensnämnden. 

"Mot den bakgrunden och med beaktande av det utomordentligt besvärliga ekonomiska läge som Kristianstad befinner sig i, betraktade Licensnämnden inte den nya handlingsplanen som realistisk", skriver nämnden.

Kan överklagas

Licensnämnden har nu fattat beslut om att inte bevilja Kristianstads IK licens för spel i Hockeyallsvenskan kommande säsong och fattat beslut om att Kristianstad ska flyttas ned i seriesystemet. 

Licensnämnden skriver också att det är anmärkningsvärt att föreningen, i strid med handlingsplanen, ökat sina personalkostnader med 2,9 miljoner kronor. 

"Även den bristfälliga efterlevnaden av tidigare års handlingsplan utgör alltså grund för nedflyttning", skriver man. 

Senast den 5 juli ska Kristianstad ha överklagat detta. 

Kalmar till HA?

Det här innebär att Kalmar HC med största sannolikhet kommer få en plats i Hockeyallsvenskan. Det enda som återstår nu är den formella förfrågan.

– Vi förbereder oss för Hockeyallsvenskan och kommer självklart tacka ja, säger föreningens ordförande Camilla Freedeke till vår tidning.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: