Sök

VIK TOTALT FÖRNEDRAT PÅ HEMMAPLAN – HV71 HAR MATCHBOLL

Västerviks IK förlorade med genanta 2-11 i kvällens kvartsfinalmöte hemma mot HV71. Foto: Bildbyrån

HV71 körde över Västerviks IK i kväll.

Det stod pinsamma 2–11 på resultattavlan i Plivit Arena när matchen var slut.

Totalt har HV71 23–4 i målskillnad på de tre matcherna i kvalserien som har spelats mot VIK.

Frågan är hur Västervik ska mäkta med att stoppa HV hemma på onsdag.

Första perioden var en stor uppvisning av HV 71.Jönköpingslaget körde formligen över Västerviks IK i Plivit Arena.

HV 71 spelade mycket effektivt, disciplinerat och noggrant. Dessutom med hög fart som gjorde att VIK blev överspelade gång på gång.

HV:s ledningsmål kom efter fyra minuter och åtta minuter senare stod det 0–5 på resultattavlan.

Målvaktsbyte efter 0–3

Då hade VIK hunnit ta timeout och byta ut Carl Lindbom mot Edvin Olofsson.

Västervik försökte men hamnade hela tiden i klorna på HV:s defensiv. När HV kom med tre man och full fart hängde inte VIK med.

Det ska noteras att Luke Green fick matchstraff i slutminuten när han fick 2+20 minuter i fajt med Fredrik Forsberg.

Det var en period med klasskillnad och där HV visade att man är en klar kandidat att gå hela vägen till SHL. Västerviks IK å sin sida gjorde en mycket blek insats och var inte alls beredda och påslagna.

Makligare HV i andra

I andra perioden drog HV ner lite på tempot och som gjorde att VIK kunde få låna pucken lite mer. Till och med så mycket att Tim Wahlgren kunde reducera till 1–5 efter tre minuter. Utöver målet hade VIK några bra chanser, bland annat genom Sebastian Benker och Tim Wahlgren.

Men det var HV som satt i styrhytten och som gjorde ytterligare två mål i andra halvan av andra perioden.

Jönköpingslaget rullade på som ångvält i tredje och gjorde vad man skulle utan att förta sig. Västervik försökte hänga med men blev bortgjorda och frånåkta.

VIK måste se möjligheterna

Det bästa för VIK är att glömma den här matchen så snabbt som möjligt och se möjligheterna i matchen på onsdag.

Det kan bli sista matchen i kvartsfinalserien för VIK, men det bör finnas mer hunger och moral än så hos spelarna i VIK än att vara nöjda så här långt.

Fakta

Västerviks IK – HV 71 2-11 (0–5, 1–2, 1–4)

Första perioden: 0–1 (4.06) Tyler Vesel, 0–2 PP (5.59) Myles Powell (Emil Andrae), 0–3 BP (8.58) Jonathan Davidsson (Christoffer Törngren), 0–4 (11.26) Chad Billins (Tyler Vesel), 0–5 (12.43) Jesper Kokkonen (Christoffer Törngren).

Andra perioden: 1–5 (3.37) Tim Wahlgren (Skyler Mckenzie), 1–6 (12.12) Tyler Kelleher, 1–7 (19.19) Myles Powell (Tyler Kelleher).

Tredje perioden: 2–7 (4.48 ) Bode Wilde (Isak Sahlqvist), 2–8 (8.05) Marcus Davidsson (Jonathan Davidsson), 2–9 (9.07) Emil Andrae, 2–10 (15.16) Daniel Norbe (Simon Önerud), 2–11 (17.02) Simon Önerud.