Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
KLART: Lokala klubben anmäler damlag till seriespel igen

Foto: Pixabay

KLART: Lokala klubben anmäler damlag till seriespel igen

Det blir ett damlag för Westerviks IBK nästa år. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Annons:

Inför säsongen som precis tog slut drog sig ur Westerviks IBK ur seriespelet på grund av spelarbrist och att man inte hade någon tränare. 

"Nu är läget ett helt annat. Det beror på att vi nu har äldsta flicklaget födda 2002-2003 som nu har åldern inne för seniorspel. Redan i Februari så började planerna för nästa säsong att läggas och under mars månad så har individuella samtal genomförts med samtliga spelare + att vi kört en träningsmatch mot ett befintligt Damlag i lägsta seniorserien som föll mycket väl ut spelmässigt. Därför känner vi nu att vi är mogna att ta steget", skriver WIBK på sin hemsida.

"Oklart med tränare"

Tanken är att ha 16 till 20 spelare i laget och målsättningen är att etablera en stabil verksamhet över tid.

"Men vi vill vara fler än det så vi kommer anordna provträningar där man komma och prova om man vill försöka ta en plats i det kommande damlaget. Målsättningen är att etablera en stabil damverksamhet där vi hela tiden får påfyllnad från våra egna led. Målsättningen för kommande säsong får vi återkomma med när vi väl vet exakt vilken trupp vi har att arbeta med inför hösten", skriver WIBK vidare.

Peter Johansson, som har tränat F02/03-laget, kommer inte att träna laget. Klubben är nu på jakt efter en tränare. Tanken är att Peter Johansson ska vara assisterande, säger han till klubbens hemsida.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: