Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
WIBK störde förväntade topplaget ordentligt – flera nyförvärv i laget

Jennipher Zeylon gjorde ett av WIBK:s mål. Foto: Arkivbild

WIBK störde förväntade topplaget ordentligt – flera nyförvärv i laget

Olofström tippas i toppen. Westerviks IBK tänker slåss för att hänga kvar. Men WIBK störde verkligen gästerna på fredagskvällen.
– Innerst inne trodde jag att vi skulle förlora relativt stort, säger assisterande tränaren Peter Johansson.

Annons:

Det var nykomlingsmöte i Västervik i kväll. WIBK från tvåan och Olofström från Allsvenskan. Bortalaget har kört över sitt motstånd hittills, men mot WIBK fick man verkligen slita för segern.

Malin Stenborg öppnade målskyttet redan efter 21 sekunder och i paus var ställningen 1-1. 

– Vi tar ledningen direkt i första byten och vi märkte redan efter första att de var lite irriterade. De kom ingenvart och det hade de nog inte väntat sig. Vi störde dem absolut. Vi visste att de hade två duktiga spelare som gjort en hel del poäng i Allsvenskan och vi försökte stänga ned deras vänstersida, så att de inte skulle få komma till några skottlägen. Det lyckades vi med och det gjorde dem ännu mer frustrerade. Vi lyckades verkligen störa dem, säger assisterande tränaren Peter Johansson.

I den andra perioden gjorde bortalaget både 2-1 och 3-1. Mitt emellan målen hade WIBK en straff som man missade.

– Tyvärr bjuder vi på nästan alla deras mål. Vi var lite slarviga och gjorde några felaktiga pass, som gjorde att de kunde bryta bollen i farliga lägen. 

"Trodde vi skulle förlora stort"

Jennipher Zeylon reducerade till 2-3 i den tredje akten, men Olofström fick sista ordet när man gjorde sitt fjärde för dagen och stängde matchen med det målet. 

– Man märker att det är stor skillnad på tempo när man möter ett sådant här lag. Allt går lite fortare, lite snabbare och de har lite bättre skyttar. Innerst inne trodde jag att vi skulle förlora stort, men en 2-4-förlust är nästan som en seger. Det här laget siktar på toppen och vi ska klara oss kvar enligt vår målsättning.

Peter Johansson tror att 2-4-resultatet kan bli viktigt i slutändan.

– Klart man vill vinna alla matcher, men det här är inget lag vi behöver slå. Jag tror att de kommer vinna med stora siffror mot många lag och då kan det bli positivt för oss ur plusmålssynpunkt. 

Flera spelare från Vimmerby

WIBK har förstärkt truppen med flera tjejer som tidigare spelat i Vimmerby IBK. Det rör sig om Emma Sjökvist, Emmy Karlsson, Nelly Widéen, Ida Nyman och Olivia Klasson.

– Det är väldigt bra för oss. Vi hade lite tunn trupp innan med bara våra egna tjejer, så det är bra att få upp antalet på både träning och match.

Många var bra i WIBK, men målvakten Ida Looström gjorde av privata skäl sitt sista framträdande för säsongen och var värd ett extra omnämnande. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: