Sök

Nykomlingen slog till direkt – WIBK vann med uddamålet

Emma Stenborg gjorde ett av WIBK:s mål i lagets premiärseger. Arkivfoto

Nykomlingen i division ett, Westerviks IBK, fick en drömstart på seriespelet. Dagens 3-2-seger hemma mot Sävsjö IBK var precis den start laget behövde och så gärna ville ha.

Matchen var inte ens fem minuter gammal när Caroline Lilja spräckte premiärnollan och gav Westerviks IBK ledningen med 1-0. Den ledningen stod sig sedan perioden ut.

Nästa mål i matchen kom 24 sekunder in i den andra perioden när Sävsjö kvitterade genom Mimmi Carlson. WIBK lät sig dock inte nedslås. Istället återtog man ledningen drygt tolv minuter in i perioden när Ellinor Johansson satte dit 2-1-målet. Bara 25 sekunder senare utökade Emma Stenborg till 3-1.

Halvvägs in i den tredje perioden reducerade Klara Lund till 3-2, men närmare än så kom inte Sävsjö. Därmed plockade WIBK tre sköna premiärpoäng i division ett.

Fotnot: Vi inväntar WIBK-tränaren David Zeylons tankar om matchen och artikeln kan därmed komma att uppdateras.