Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Efter jublet – spel i division 1 väntar:

WIBK jubla över uppflyttning förra säsongen. Hur kommer man klara sig i division 1? Foto: Privat

Efter jublet – spel i division 1 väntar: "Otroligt spännande"

Westerviks IBK tog steget upp i ettan efter seger i kvalet mot Hovshaga AIF. Nu väntar en ny verklighet med start mot Sävsjö på lördagen.
– Det ska bli otroligt spännande, säger tränaren David Zeylon.

Annons:

Förra säsongen imponerade WIBK och i slutet av mars fick man kröna allt med att ta steget upp i division 1. Steget från tvåan är förstås stort och tränaren David Zeylon hoppas nu att man är redo för spel på en högre nivå.

– Det ska bli otroligt spännande. Man får gå in och ta det lite för vad det är. Det ska bli jäkligt spännande, men vi har både tappat några och fått in en del nytt. Vi har inte scoutat några lag vi ska möta, men det ska bli roligt, säger David Zeylon. 

Bland annat har Siri Jonsson kommit tillbaka och bildar målvaktspar med Ida Looström. Dessutom finns det visst hopp om att kunna knyta till sig några spelare från Vimmerby, som inte kommer till spel i år.

– Vi hoppas kunna knyta ihop säcken där och det finns ett intresse, men det är inget som är klart ännu. Det vore välbehövligt. 

Vill hänga kvar

David Zeylon tror att vissa lag i serien blir riktigt svåra att rå på.

– Topp fem-lagen blir ruskigt svåra att rubba både hemma och borta. Där får man vara nöjd om man kniper någon poäng. Främst tänker jag på Husqvarna, Olofström och Hovslätt. De här tre lagen är i en helt annan liga skulle jag vilja påstå. Ska vi ha någon möjlighet så gäller det att klå lagen som var i bottenskiktet förra året och exempelvis Tranås, som också är nykomling. Där måste vi ta poäng. 

Vilken är målsättningen?

– Det är att försöka spela sig kvar givetvis. Det är ganska känt i Västervik att vi inte har så mycket ungdomsverksamhet och att det kommer dröja några år innan tjejerna vi har, som är duktiga, men som är födda 2010 till 2012, kommer upp. Därför tror jag att möjligheten att fler får upp ögonen för WIBK på damsidan är genom att hålla sig kvar. Det vore viktigt för vi har en del spelare som kanske är inne på sista säsongen.

Möter Sävsjö i premiären

Tränaren ser nästan Malin Stenborg som ett nyförvärv också.

– Hon var inte med i början av säsongen förra året, så det kommer bli ett riktigt lyft. Annars vill jag inte peka ut någon specifik spelare. Alla våra spelare kommer behövas. 

I premiären väntar Sävsjö IBK på hemmaplan under lördagen. 

– Sävsjö klarade sig precis över sträcket förra året. De är säkert rätt vassa och jag vet att de har ett ungt lag, så det blir nog mycket fart och spring. Sävsjö är ett av lagen vi nog måste slå, så det är både på gott och ont att vi har dem i premiären. Men vi har haft riktigt bra träningar i veckan och alla kommer verkligen taggade.

Vad har du för känsla?

– Det ska bli fantastiskt roligt. Man suktar verkligen efter att serien ska gå igång. Det har man gjort hela försäsongen. Jag tror ändå vi har rätt bra chanser och det finns en del rutin i vår trupp.

I princip har WIBK full trupp att tillgå i premiären.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: