Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det är Andreas "Andy" Olsson i mitten som ska leda Westerviks IBK i division 3. Foto: Pressbild

"Andy" leder laget i omstarten i division 3 – så tippar han premiären

Westerviks IBK har ramlat ned i division 3. Färske tränaren Andreas "Andy" Olsson har dock målet väldigt tydligt klart för sig.
– Det är uppflyttning som gäller, säger han.

Annons:

Förra säsongen blev jobbig för Westerviks IBK som ramlade ur division 2. Tränaren Christopher Malmberg tackade för sig och Andreas "Andy" Olsson, känd från både innebandy- och fotbollsplanen, presenterades som ny huvudtränare. 

Han är nu redo för utmaningen som väntar i en lägre division. 

– Min tanke när jag tog över efter Malmberg var att behålla den positivitet som finns i gruppen och bygga vidare på det. Det tycker jag att jag har lyckats med och nu handlar det om att få ut det på plan också. Jag har fått många positiva svar under försäsongen, men träningsmatcher är till för att testa. Jag tycker väl inte riktigt att vi är där jag vill att vi ska vara i försvarsspelet ännu, men vi är på god väg, säger han.

WIBK-tränaren hade ett damlag för en tid sedan, men det här blir första uppdraget på seniornivå. 

– Det ska bli jäkligt kul. Malmberg har gjort det jättebra och jag vill tacka honom för det genom att gå upp. Det vore härligt.

"Har det som krävs"

Ja, som ni förstår är målsättningen rätt tydlig.

– Det ska jag inte sticka under stol med. Det är uppflyttning som gäller. Men är vi inte sugna på att göra jobbet, så kommer det bli tufft. Jag tycker att vi har det som krävs, så det kommer vara upp till oss själva. 

Vad kännetecknar dig som ledare?

– Jag är väl inte den mest tekniska tränaren. Det är lite mer den gamla skolan med stenhårt jobb och en god lagsammanhållning. Det tror jag ska gå i den här serien och vi har jättehög kapacitet på många spelare. Det kommer hjälpa mycket. Det är klart att pennan och blocket åker fram ibland, men jag är mer den typen av ledare som vill se laget framför allt annat. Vi måste komma ihop som grupp och då blir mycket vunnet.

"Har lite halvtaskig koll"

Den kanske allra tuffaste motståndaren i kampen om seriesegern tror WIBK-tränaren blir Hovslätts IK B. A-laget spelar i Allsvenskan och det är just Hovslätt som väntar i premiären på bortaplan nu på söndag. 

– Jag har lite halvtaskig koll på lagen i serien, men Hovslätt ska väl vara en av favoriterna också. Det blir en härlig bortamatch och viktigt att vinna direkt för at hoppa på tåget. Jag tror det kan bli en målrik match, men vi ska försöka stänga igen bakåt och jag tror att vi vinner med 10-6. 

Vad blir viktigast för att säsongen ska bli som ni vill?

– Att alla kommer på träning och match. Får vi med alla på tåget och inte hänger med huvudet, utan fortsätter på en positiv väg genom hela resan, så kommer det här att bli bra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: