Sök

Målkalas när WIBK föll i premiären av Smålandscupen

Philip Svahn glänste med fyra mål och två assist när Westerviks IBK föll med 10–8 mot IBK Panthern Tenhult. Foto: Simon Henriksson

Westerviks IBK fick ingen rolig start på äventyret i Smålandscupen. Det blev förlust med 10–8 mot division 4-laget IBK Panthern Tenhult på bortaplan.

Westerviks IBK har placerats i samma grupp som IBK Panthern Tenhult, KFUM Jönköping och Vimmerby IBK i Smålamndscupen och åkte till Tenhult för match nummer ett på lördagen.

WIBK hamnade i underläge med 2–0 efter första perioden och släppte in ytterligare två mål under de första 44 sekunderna i andra perioden. Ställningen var 6–2 efter två spelade perioder och WIBK var tvungna att satsa framåt under de avslutande 20 minuterna.

Båda lagen formligen öste in i mål i tredje akten och WIBK var aldrig nära att komma ifatt. Så fort WIBK gjorde mål var Tenhult snabba med att replikera och hålla det målmässiga avståndet mellan lagen intakt.

Målkalaset slutade 10–8 och WIBK:s kommande motståndare i cupen är grannklubben Vimmerby IBK. Matchen spelas i Västervik nästa lördag.

Poäng, WIBK: Philip Svahn 4+2, Christoffer Pettersson 2+2, August Johansson 1+2, Tim Karlsson 1+1.