Sök

Svag andra period sänkte Antvarden i premiären

Mittperioden blev IBF Antvardens fall i premiären borta mot Solfjäderstadens utvecklingslag. Foto: Bildbyrån

En blytung andra period ställde till det för IBF Antvarden i seriepremiären mot Solfjäderstadens IBK:s utvecklingslag.
– Andra perioden är inte så bra och blir avgörande, säger tränaren Magnus Larsson.

IBF Antvarden var i ledning med 3–2 efter första perioden. De 20 efterföljande minuterna blev nattsvarta och något som räckte för att Överumsgänget till slut skulle förlora division 3-premiären mot Solfjäderstadens utvecklingslag.

Antvarden släppte in fem mål och fick bittert erfara att en match kan avgöras på 20 minuter.

– Vi tappade fokus, började slarva och värderade inte lägena. Vi drog på oss flera utvisningar som störde och gjorde att vi tappade rytm, säger nye tränaren Magnus Larsson.

Solfjäderstaden utökade ledningen till 8–3 i tredje perioden innan Antvarden snyggade till siffrorna med tre raka mål fram till 8–6.

14 utvisningsminuter

På det stora hela var Magnus Larsson nöjd med premiären bortsett från mittakten.

– Vi går runt på tre femmor och försöker hålla oss till vår matchplan som går ut på att vara tålmodiga med bollen. Det är surt att vi inte lyckas med oss någon poäng när vi gör två bra perioder och sen tappar i en period. Det finns samtidigt mycket positivt att ta med sig, framför allt avslutningen på matchen, säger Larsson.

Var ni nära poäng i slutet?

– Nej, det var vi inte. Vi drog på oss ytterligare en utvisning på slutet och fick spela fyra mot fem. Vi gjorde mål i boxplay och reducerade, men vi fick inte till den sista forceringen som vi hoppades på.

Antvarden spenderade för mycket tid i utvisningsbåset i premiären, totalt 14 minuter.

– Det är något vi får diskutera. Tempot var högre och det gör att man tappar boll och blir frustrerad.

Christoffer Hagström gjorde en av sina bättre matcher och Tommy Nilsson slet förtjänstfullt.

Fakta

Poäng, Antvarden: Max Johansson 2+0, Tommy Nilsson 1+1, Patrick Friberg 1+1, Filip Andersson 1+0, Isak Holmberg 1+0, Christoffer Hagström 0+1, Peter Hirschman 0+1, Anton Ekberg 0+1.