Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Kliv neråt blev nytändning för rutinerade gardet – han är ny tränare i Antvarden

IBF Antvarden får börja om i division 3 efter att ha trillat ur division 2 i våras. Foto: Bildbyrån

Kliv neråt blev nytändning för rutinerade gardet – han är ny tränare i Antvarden

Ny division, ny tränare och rutinerade spelare med nyvunnen energi. IBF Antvarden börjar om i division 3 med en god känsla. 

– De äldre spelarna har fått någon form av nytändning och tränat nästan mest av alla, säger nye tränaren Magnus Larsson. 

Annons:

Överumslaget IBF Antvarden räckte inte till i division 2 förra säsongen och trillade ner ett hack i seriesystemet efter ett misslyckat kval.

– Det var väl inte direkt någon som blev jättebesviken över att vi åkte ur division 2. Vi får börja om och lägga en ny grund. Vi hade en ganska tunn trupp plus att träningsnärvaron emellanåt var så där. Vi var ganska sårbara om några spelare var borta, säger nye huvudtränaren Magnus Larsson. 

Det har skett en del förändringar sedan förra säsongen. Senaste säsongernas huvudtränare Christian Nilsson har lämnat över uppdraget till Magnus Larsson, Överumsbon med stort intresse för att hålla på med både fotboll och innebandy.

– Förra säsongen var jag med så mycket jag kunde, men jag har till och från problem med en hälsena. ”Nille” (Christian Nilsson) har varit tränare för herrlaget länge och kände att han ville kliva av ett tag. Jag fick frågan om att ta över och känner att det passar bra samtidigt som jag trappar ner. Jag tycker fortfarande att det är roligt med lagidrott och gillar att vinna, säger Magnus Larsson och fortsätter:

– Det var längesen jag tränade vuxna då jag har tränat barn och ungdomar de senaste åren. Jag funderade fram och tillbaka ett tag när jag fick frågan eftersom jag har barn som jag tränar. Vi hittade en bra lösning och jag är taggad.  

Nytändning för rutinerade gardet

Antvarden får börja om i division 3. Målsättningen är att slussa in de yngre spelarna i seniorinnebandyn samtidigt som de rutinerade spelarna har fått nyvunnen energi efter degraderingen. 

– När vi trillade ur trodde vi att de äldre skulle trappa ner och att vi skulle kunna slussa in de yngre spelarna. Det har nästan varit tvärtom. De äldre spelarna har fått någon form av nytändning och tränat nästan mest av alla. Peter Hirschman spelar den här säsongen och har sett pigg ut. Även hans lillebror Philip Hirschman har haft bra träningsnärvaro. Isak Holmberg har visat framfötterna och varit på tå i början av säsongen. Han har inte spelat på det här sättet som han gör nu. Det märks att han har drivet och försöker se till att han kan komma på varje träning, säger Magnus Larsson. 

Vad har ni gjort för förändringar rent spelmässigt?

– Vi ska vara ännu säkrare bollförare, hålla i bollen mer och ha ett mer aggressivt försvarsspel över hela planen. Vi ska inte bara backa hem och ställa upp. I vissa sekvenser ska vi gå för det lite mer och sätta högre press, säger Magnus Larsson.  

Premiär i kväll

Division 3-serien består av flera utvecklingslag och Antvarden premiärspelar borta mot Solfjäderstadens IBK:s utvecklingslag på lördagskvällen.

– Det är inte det roligaste att åka från Överum till Motala en lördag kväll. Får vi bara ihop bitarna som vi har tränat på tror jag att vi åker hem med tre poäng. 

Vad är målsättningen med årets säsong?

– Vi har inget uttalat mål om att vi ska vara tillbaka i division 2 nästa säsong. Vi kör match för match och hoppas att vi hamnar på övre halvan. 

Av spelarna som tillhörde fjolårets division 2-trupp är det endast Hampus Strömbäck som har lämnat till förmån för division 2-nykomlingen Westerviks IBK. 

På pluskontot finns målvakten Samuel Alm Ringdahl från Vimmerby IBK och comebackande Adrian Stark.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: