Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Urstark tredjeperiod tog WIBK hela vägen till division 2-kval

Westerviks IBK vann eftermiddagens match och är nu klart för kval till division 2. Foto: Arkivbild

Urstark tredjeperiod tog WIBK hela vägen till division 2-kval

Efter en urstark tredje period fixade Westerviks IBK tre poäng hemma mot Öjaby. Det innebär att laget också säkrade kvalspel till division 2.
– Vi visar en fantastisk moral, säger en glad WIBK-tränare, Christopher Malmberg.

Annons:

Westerviks IBK är klart för kval till division 2. På lördagseftermiddagen vann laget hemma mot Öjaby Sport IBK med 6-3, och säkrade därmed andraplatsen i serien på samma poäng som Väckelsång men med sämre målskillnad.

Nu väntar två playoff-matcher mot Tenhult från den norra serien – hemma på tisdag och borta på lördag. Vinnaren är klar för division 2, och förloraren får faktiskt en chans till eftersom de båda förlorarna i playoff-matcherna möts i en ny runda. Sammanlagt går alltså tre av fyra playoff-lag upp i år, så chansen är god.

Hyllar publikstödet

Dagens seger mot Öjaby var dock aldrig självklar, utan det satt hårt åt. Inför den tredje perioden ledde faktiskt gästerna med 3-2.

– Vi hade ett bra snack i pausen. Vi visste att vi hade betydligt mer att ge, och jag tycker att vi dominerar i den tredje perioden. Det var nog en av våra bästa perioder under hela säsongen, berömmer WIBK-tränaren Christopher Malmberg.

– Vi visste att det skulle bli tajt. Öjaby har varit ett topplag under stora delar av säsongen, och det är först nu i slutomgångarna som de har tappat lite. Dessutom hade vi en riktigt tuff bortamatch mot dem tidigare under säsongen.

Hur känns det nu?

– Underbart skönt. Vi visar en fantastisk moral och har också ett otroligt publikstöd av en fullsatt hall. Nu ska vi ge Tenhult en fajt. De har en säsong som är ganska lik vår, så det kommer bli en tuff match, säger Christopher Malmberg, som gav Elias Swärd extra beröm för sin insats i dag.

– Hela laget gör det fenomenalt bra, men man måste bara imponeras av Elias. Han kommer in i slutet av matchen, springer och kör slut på motståndarna. Det ger oss bland annat en straffsituation och framför allt momentum.

WIBK:s mål gjordes av Olle Engström, Robin Kristiansson, Petter Gustavsson, Mathias Svensson, Christoffer Pettersson och Albin Alfonsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: