Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VHF nära skrällpoäng i Norrköping: ”Jättestrong insats”

Västervik föll med uddamålet. Genrebild: Bildbyrån

VHF nära skrällpoäng i Norrköping: ”Jättestrong insats”

Västerviks HF har startat bra i division två och var idag ytterst nära en skrällpoäng borta mot Norrköpings HK.
– En jättestrong insats av killarna. Samtidigt är det lite surt med hedersamma förluster, säger Västerviks tränare Alexander Meijer efter torsk med 34-33 (18-15).

Annons:

I inledningen av säsongen har Västerviks HF visat att man har betydligt mer att komma med än vid det senaste besöket i division två. Idag gjorde man det igen, men åkte trots det på en hedersam förlust borta mot Norrköping.

– Killarna gjorde en väldigt bra match. Jag tror att Norrköping är ett av lagen som kommer att vara med och slåss i toppen den här säsongen.

”Klappa oss på axeln”

Matchen var målmässigt jämn under 60 minuter. I halvtid ledde hemmalaget med tre mål, 18-15. Västervik vann alltså den andra halvleken med två bollar.

– Vi gjorde det kanonbra i den andra halvleken. Vi ska vara på det klara med att vi saknade två av våra nior idag igen. Strongt av oss att överhuvudtaget orka stå upp på det sättet vi gjorde mot slutet av matchen. Vi ska klappa oss på axeln när vi går härifrån, men det är klart att det är surt att förlora med ett mål. Efter att ha smält det här litegrann hoppas jag att grabbarna kommer att vara medvetna om vilken stark insats de gjort.

Avslut med sju sekunder kvar

Slutskedet av matchen var dramatiskt där VHF kom tillbaka från underläge med 32-30 upp till 32-32. Norrköping gjorde sedan 33-32, men med 58 sekunder kvar att spela kvitterade Oliver Meijer till 33-33. Hemmalaget avgörande fram till 34-33 kom med 28 sekunder kvar av matchen.

– Vi hade sedan ett avslut med sju sekunder kvar, precis som vi ville få, men där deras målvakt räddade, berättar Alexander Meijer.

Västervikstränaren valde att berömma hela laget, men framhöll tre spelare lite extra, nämligen Axel Adolfsson, Lucas Meijer och Oliver Meijer.

Västerviks målskyttar:

Axel Adolfsson, 8

Elias Hallberg, 7

Lucas Meijer, 6

Oliver Meijer, 6

Paul Bamberg, 2

William Östergren, 2

Wolf Bamberg, 2

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: