Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Drömstart för nykomlingen Västervik – vann med stora siffror

Västerviks HF fick en drömstart på säsongen. Foto: Arkivbild

Drömstart för nykomlingen Västervik – vann med stora siffror

Västerviks HF fick en drömstart på den nya sejouren i division 2. VHF släppte bara tolv bakåt och gjorde 32 framåt.
– Det var komfortabelt får man säga, berättar tränaren Alexander Meijer.

Annons:

Alltid svårt att veta var man står inför en premiär. Nu har Västerviks HF fått ett ordentligt kvitto på att man har att göra på den här nivån.

VästeråsIrsta HK blev en riktig munsbit och ett heltaggat Västervik vann med hela 32-12 (16-7). En mycket stabil försvarsinsats kryddat med en imponerande offensiv.

– Det är komfortabelt får man säga. Vi gör 16 mål i första och 16 i andra och det är skitbra. Vi leder med nio i paus och när man är nykomling vet man aldrig riktigt innan. Vi satt och väntade på en dipp, men den kom aldrig. I stället steppade vi upp mer och mer. Det var förbaskat jäkla bra, en av de bästa matcherna jag coachat, säger Alexander Meijer.

Men mest imponerande var förstås den defensiva insatsen. Gästerna tilläts bara göra tolv mål, vilket inte är någonting i handboll.

– Det händer väldigt sällan. Noel Johansson Lindgren var jättebra i målet och vi spelade ett himla bra försvarsspel. Han fick hjälp av försvaret och räddade det han skulle. Plus att han gör en del bonusräddningar. Västerås blev lite rädda och sköt med små marginaler till slut.

Skadade tummen

För Västervik inleddes alltså säsongen på bästa tänkbara vis.

– Det var väldigt skönt att få den här starten. Det var bättre än vi kunde drömma om. Vi visste att vi hade chans att vinna, men att vi vinner med 20. Det är väldigt bra.

Axel Adolfsson var målbäst och gästerna kunde inte få tag i honom. Nyförvärvet Martin Svensson skadade tummen, men gjorde ändå en strålande insats bakåt.

– Men hela laget visar en så himla bra inställning. Vi slänger oss efter förlupna bollar när vi leder med 18 mål och man märker vilken inställning vi har. Det är kanonbra. 

Fakta

Målskyttar: Axel Adolfsson 10, Oliver Meijer 4, Wolf Bamberg 4, Robert Vujaklija 3, Paul Bamberg 3, Alfred Aarflot 2, Elias Hallberg 2, Martin Svensson 2, William Östergren 1, Lucas Meijer 1,

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: