Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VHF står inför nytt division 2-äventyr:

Västerviks HF är tillbaka i division 2. Foto: Stefan Härnström

VHF står inför nytt division 2-äventyr: "Mer förberedda nu"

Västerviks HF har pendlat mellan division 2 och division 3 senaste säsongerna. Nu är klubben redo för ett nytt division 2-äventyr.
– På söndag smäller det, säger tränaren Alexander Meijer.  

Annons:

Västerviks HF vann division 3 2022, åkte ur division 2 året därpå och slutade tvåa i division 3 i våras. Seriesegraren Miffe fick inte gå upp i tvåan eftersom klubbens A-lag redan spelar där. 

Västervik tackade ja till den erbjudna division 2-platsen och är nu redo för en ny sejour i division 2. 

– Det är klart att vi är mer förberedda nu än vad vi var när vi var uppe i division 2 för två säsonger sedan. Vi är allihopa två år äldre och har fått mer rutin, vilket är viktigt i handboll. Vi är fortfarande unga, men vi är mer rutinerade, säger tränaren Alexander Meijer. 

Två ut, en in

Västervik kommer till spel med mer eller mindre samma lag som var med vid seriesegern i våras. 

– Vi har tappat våra två mittsexor Jens Olsson och Andreas Hansson. Andreas har flyttat hem till Göteborg och Jens tyckte att det var dags att lägga ner. 

Västervik har förstärkt truppen med en spelare. Martin Svensson från Stockholm har flyttat till Vimmerby och jobbar i Västervik. 

– Han har spelat med AIK i division 1 och kommer vara en tillgång för oss. Han var kantspelare och vi kommer använda honom som niometare. Han har bra längd och bra räckvidd. Det är sju år sedan han spelade match så det tar ett tag att komma in i det igen. 

"Det mesta sitter"

Västervik har spelat tre träningsmatcher på försäsongen. Det blev knappa förluster mot Nyköping och Linköpings Lejon och storseger mot Hultsfred. 

– Trots att vi förlorade de två första träningsmatcherna tycker jag att det har sett bra ut rent spelmässigt. Det mesta sitter inför premiären. 

Alexander Meijer har lagets målsättning klar för sig. 

– Första målsättningen är att hänga kvar och på sikt ska vi kunna bli stabila i division 2. Det är svårt när det är en ny serie och man har inte så bra koll på vad det är för lag som man kommer möta. Det är alltid jobbigt med b-lagen där man inte vet vad de kommer med för folk. 

Västerviks var aldrig nära att hålla sig kvar i division 2 säsongen 2022/2023.

– Vi var rätt så långt ifrån poängmässigt även om vi hade matcher där vi var nära. Vi gick runt på lite för få spelare och orkade inte mot slutet. 

"Fick ett annat go i laget"

Fjolårssäsongen i division 3 gjorde Västervik gott, enligt Meijer. 

– Vi fick ett annat go i laget och cupäventyret gjorde att det blev en boost när vi slog ut RP och Tillberga. Vi åkte ut mot Norrköping i näst sista steget innan Svenska Cupens gruppspel. Det känns som att det är ett jäkla go i laget och att ingenting är omöjligt, men det kommer bli tufft i division 2.

Vad är er styrkor?

– Vi är snabba och tempostarka och spelar lite annorlunda handboll. Både bakåt och framåt har vi försökt implementera lite nya saker. Vi spelar inte alltid ett traditionellt 6–0-försvar utan vi lyfter och är offensiva i försvaret, vilket gör att vi erövrar bollen rätt så mycket.

– Det är där vi har vår akilleshäl, att vi själva gör lite för mycket tekniska fel och har för bråttom framåt. Vi har inget speciellt skytte utan det är fler genombrottsspelare, vilket gör att det är lite annorlunda att möta oss. 

Västervik inleder seriespelet med hemmamatch mot VästeråsIrsta HK på söndagseftermiddagen. 

– Vi får se vad Västerås kommer med för lag i och med att det är deras b-lag. Vi är försiktigt optimistiska. Vi vet om att vi är starka hemma och jag tror att det kommer vara en överraskning för de flesta om vi slår dem. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: