Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Galen OS-match – Sverige slog Australien

Asllani från Vimmerby var med och tog Sverige ett stort kliv närmare kvartsfinal. Foto: Bildbyrån

Sverige fortsätter att imponera i OS-fotbollen. Efter seger mot USA tidigare i veckan så besegrades Australien i dag. Tog ledningen, låg under, kvitterade och vann slutligen med 4-2.

Senast de möttes var i Kalmar för en dryg månad sedan. Då slutade mötet 0-0. Så Australien var knappast en mumsbit, trots att landslaget kom med stärkt självförtroende efter utklassningen av USA.

Och det blev en kamp, efter 30 minuter hade Sverige sitt första riktiga anfall. Fridolina Rolfö sätter  1-0 efter fint förarbete av bland annat Kosovare Asllani. Men sedan gick det trögt. Australien var starka främst försvarsmässigt och kunde både kvittera och gå upp i ledningen.

Punkterade matchen

I andra halvlek tog Sverige över i en match som hade målchanser åt båda håll. Kvitteringen kom efter 52 minuter av Hurtig. Rolfö kunde ge Sverige ledningen och i 82 minuten punkterade Blackstenius matchen med en välriktad nick som gav Sverige segern med 4-2