Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Han tar över Västervik:

Västerviks Damfotboll har klart med ny tränare inför säsongen 2020. Foto: Arkivbild

Han tar över Västervik: "Känns fantastiskt bra"

Västerviks Damfotboll trillade ur division 3 i höstas. Nu görs en nystart – och klubben har precis fått klart med en ny tränare. Rutinerade Tobias Ring tar över.
– Det känns fantastiskt bra, säger klubbens Oscar Klein.

Annons:

En viktig pusselbit är klar för Västerviks Damfotboll inför säsongen 2020. Tobias Ring, mångårig spelare och tidigare även tränare för Ankarsrums IS, tar över klubben.

– Det känns fantastiskt bra. Tobias är precis den vi vill ha och jag ser mycket fram emot det här. Det är en fantastisk lösning, säger Västerviks Damfotbolls Oscar Klein.

Vad ser du för positiva egenskaper i Tobias Ring?

– Framför allt har han tränat tjejer tidigare och har en sund inställning till fotboll. Det är inte alltid blodigt allvar utan han vill gärna att det ska vara bra stämning i gruppen. Det är framför allt de sidorna jag ser och sedan har han en personlig erfarenhet av damfotboll. 

"Stor grupp bakom"

Det kommer också bli en större grupp som stöttar upp bakom Tobias Ring.

– Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen. Samarbetet mellan VFF och IFK fortsätter och bli ännu mer utökat. Det är en stor grupp bakom tränarstaben som ska jobba för att lotsa fram tjejer att kunna spela länge. Jag tycker att det ser jättebra ut inför nästa säsong och vi kommer ha sex personer i en grupp bakom tränaren, så ingen jobbar ihjäl sig. Vi kommer vara en grupp som hjälper till med planering runt träningar och matcher.

Hur ser det ut på spelarsidan?

– Det ser okej ut, tycker jag. Vi kommer ha ett lag i division 4 och ett 20-tal spelare i truppen. Det finns också många intressanta tjejer födda 2005 som är på väg uppåt. Det är skönt att få tränarfrågan klart, många har väntat på att det ska lösas.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: