Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tjust har bra chans på uppflyttning till division 4:

Robin Lundahl och Albin Davidsson i Tjust IF FF spelar en avgörande kvalmatch på lördag eftermiddag. Vinst är ett måste för att Tjust ska ha chansen att kunna gå upp i division 4. Foto: Ossian Mathiasson

Tjust har bra chans på uppflyttning till division 4: "Går för vinst"

Tjust IF FF:s division 4-dröm lever i allra högsta grad. Tre poäng mot ett avsågat Örserums IK är första uppgiften som de måste lösa. 
– Vi är jäkligt taggade och går för vinst, säger Niclas Forsman. 

Annons:

Tjust inledde kvaläventyret med en 1–2-förlust borta mot Norrahammars IK och satte ner foten med en 3–0-seger hemma mot Tenhults IF förra helgen. 

Det betyder att Tjust kan fortsätta hoppas och drömma om avancemang till division 4. 

I morgondagens avslutande kvalomgång ställs Tjust mot ett avfärdat Örserums IK på bortaplan medan Tenhult tar emot Norrahammar. Ska Tjust ha chansen att vinna kvalgruppen krävs seger med ett antal mål samtidigt som Tenhult besegrar Norrahammar. Skulle så bli fallet väntar en målskillnadsaffär mellan de tre lagen.

– Går det som vi vill, att vi vinner och att Tenhult vinner sin match, står tre lag – vi, Tenhult och Norrahammar – på sex poäng och då avgör målskillnaden. Det värsta är om både vi och Tenhult vinner med uddamålet, då står vi på sex poäng och blir inte ens tvåa i tabellen, säger Niclas Forsman. 

Bra chans på andraplatsen

Tjust har på förhand god chans för att ta hand om andraplatsen. 

– Vinner vi mot Örserum kan vi bli bästa tvåa och som sämst näst bästa tvåa. Som det ser ut just nu går bästa tvåan upp i division 4 i och med att Småland ser ut att tappa en plats i division 3. Jag mejlade med Mats (Larlind) på förbundet och fick tillbaka att den bästa tvåan går upp i division 4, säger Niclas Forsman. 

Tjust är beroende av resultatet i matchen mellan Tenhult och Norrahammar. 

– Min känsla är att Tenhult kommer vinna mot Norrahammar. Tenhult är ett av de bästa lagen vi har mött den här säsongen, men vi gjorde en klinisk insats och kunde ha vunnit med fler mål. Vi stängde igen fullständigt och var farliga i omställningarna. 

Vad blir det för taktik mot Örserum?

– Jag har hört att de är svinvassa i omställningsspelet och det är vi också. Min plan är att vi ska ligga lågt och låta dem gå bort sig för att jag har hört att de har en slö backlinje. Ska vi ligga högt och jaga mål och veta om att de är duktiga i omställningarna kan det bli motsatt effekt. 

Lindhe missar kvalavslutningen

Viktige backen Fredrik Lindhe skadade sig mot Tenhult och missar sista kvalmatchen. Ett par spelare är tveksamma till spel på grund av sjukdom. 

– De kommer säkert vara med, men det är tveksamt hur pass pigga de är och kommer vara. 

För Hjorted/Totebo dog drömmen om division 4 förra helgen. För H/T väntar en betydelselös match mot Solberga. 

Fakta

Tabellen inför den avslutande omgången i kvalet:

Norrahammar, 6 poäng, 6-1 i målskillnad (+5)

Tenhult, 3 poäng, 7-4 i målskillnad (+3)

Tjust, 3 poäng, 4-2 i målskillnad (+2)

Örserum, 0 poäng, 1-11 i målskillnad (-10)

Tjust möter Örserum på bortaplan medan Tenhult tar emot Norrahammar när division 4-kvalet ska avgöras. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: