Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Hoppet lever för Tjust efter klar kvalseger – ”Skapligt under isen”

Tjust fick jubla över en kvalseger idag. Arkivfoto

Hoppet lever för Tjust efter klar kvalseger – ”Skapligt under isen”

Tjust IF FF kan fortsätta hoppas på avancemang till division fyra. I dag blev det kvalseger hemma mot Tenhults IF med klara 3-0.
– Förlusten och insatsen förra helgen svider nästan ännu mer nu. Men nu lever hoppet inför sista matchen, det är kul, säger Tjust-tränaren Niklas Forsman.

Annons:

Efter att ha åkt på en tung uddamålsförlust borta mot Norrahammars IK förra helgen studsade Tjust IF FF tillbaka på bästa sätt idag. Det blev seger med 3-0 hemma mot Tenhults IF och nu lever hoppat om division fyra-spel för Tjust in i den sista kvalomgången.

– Det var en jäkla skillnad idag. Tenhult är ett duktigt lag, men vi gjorde en toppmatch. De fick i stort sett ingenting av oss. De var lite farliga på fasta situationer och hade ett långskott som var lite farligt på slutet, utöver det skapade de inget på hela matchen, säger Niclas Forsman. 

Långsam backlinje

Efter en mållös första halvlek var det Isak Stenbeck som bröt dödläget med sitt 1-0-mål i den 47:e minuten. Oscar Eriksson utökade till 2-0 en knapp kvart efter det och ytterligare en kvart senare fastställde Robin Lundahl slutresultatet till 3-0.

– I den första halvleken var det lite mer tillknäppt från båda håll. Vi stängde till och satsade på sylvassa kontringar. Tenhult fick ha mycket boll. Vi visste att de var lite långsamma i backlinjen, framförallt ytterbackarna, så där satsade vi på att gå till attack. Vi hade två bollar inne, men det ena dömdes bort för offside och det andra för en knuff som nog ingen såg.

Efter att hemmalaget gjort 1-0 öppnade Tenhult upp sig.

– När vi gjorde 1-0 var de tvungna att kliva lite och då blev det ännu mer ytor bakom deras backlinje och det utnyttjade vi, säger Niclas Forsman.

Spännande avslutning

Samtidigt som Tjust vann sin match gjorde Norrahammar detsamma då man besegrade Örserum med klara 4-0.

Inför den avslutande omgången i kvalet ser tabelläget ut så här:

Norrahammar, 6 poäng, 6-1 i målskillnad (+5)

Tenhult, 3 poäng, 7-4 i målskillnad (+3)

Tjust, 3 poäng, 4-2 i målskillnad (+2)

Örserum, 0 poäng, 1-11 i målskillnad (-10)

Kommande helg väntar Örserum på bortaplan för Tjust medan Tenhult tar emot Norrahammar. Ska Tjust ha chansen att vinna kvalgruppen krävs seger med ett antal mål samtidigt som Tenhult besegrar Norrahammar. Skulle så bli fallet väntar en målskillnadsaffär mellan de tre lagen.

– I och med att det blev 3-0 idag hämtade vi in lite målskillnad också. Nu hoppas vi att Tenhult kan vinna nästa helg och att vi kan tvåla dit Örserum. Det känns som att de är skapligt under isen, men vi får inte åka dit och vara nonchalanta, varnar Tjust-tränaren.

Hela laget fick beröm för insatsen mot Tenhult.

– Alla gjorde en jättefin insats, men jag vill ge ett litet extra plus till Milan Falk.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: