Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Så går tankarna i Tjust och H/T inför spännande kvalet

    Tobias Palms Tjust inleder kvalspelet i helgen. Foto: Simon Henriksson

  • Så går tankarna i Tjust och H/T inför spännande kvalet

    Hjorted/Totebo inleder borta mot IFK Oskarshamn. Foto: Arkivbild

Så går tankarna i Tjust och H/T inför spännande kvalet

IFK Västervik är redan klart för division 4. Nu har även Tjust IF FF och Hjorted/Totebo chansen att gå upp i fyran. Men först väntar ovisst kval för de båda. 

Annons:

Hjorted/Totebo rankas högst av de två lagen och har hamnat i samma kvalgrupp som IFK Borgholm, IFK Oskarshamn och Solberga GoIF. På söndag väntar IFK Oskarshamn på bortaplan. 

– Vi måste vinna första matchen, så är det. Får jag gissa är det laget som inte vinner kvalgruppen. De kommer från en tung säsong i division 4 men jag vet att det finns kvalitet i föreningen, säger H/T:s spelande tränare Jimmy Svensson.

Vad säger du om de andra två lagen?

– Borgholm har jag fått för mig är laget att slå. Borgholm är definitivt ett kompetent lag och de har gjort väldigt mycket mål. Där räknar jag med tufft motstånd. Solberga vet jag inget om, men det lär vara ett kompetent lag också. 

Vad ger du er för chanser totalt sett?

– Det är jättesvårt att sätta en procentchans. Jag tror inte på Oskarshamn, jag tror att Borgholm är tuffaste laget och Solberga vet jag inte så mycket om. 

Hade du hellre tagit Tjusts kvalgrupp?

– Nej, det kan jag inte säga. De har fått Tenhult som måste kvala trots att de tog många poäng i fyran. 

En tung jobspost för H/T är att skyttekungen Simon Sandholm sannolikt missar hela kvalet. Även Albin Kito är ett osäkert kort. 

En del osäkra kort

Tjust IF FF har vanan inne att spela kval de senaste åren. Nu har man hamnat mot flera Jönköpingslag. Det är Tenhults IF, Örserums IK och Norrahammars IK som står för motståndet. Just Norrahammar väntar i kvalpremiären. 

– Jag vet ingenting om dem. Jag har en kompis i Jönköping som har spelat fotboll, men hade heller inte koll på dem tyvärr, säger tränaren Niclas Forsman.

Tenhult vet han har gått till negativt kval flera år i följd men alltid överlevt. Örserum har han ingen koll på. 

– Det är väldigt ovisst, men det kanske är samma för dem mot oss. Vi är lite outsiders, så jag kan inte ge dig så mycket. 

Vad går ni in med för känsla?

– Jag tror att våra chanser är goda. Vi har gjort oss förtjänta av ett kval. Vi spelar bättre mot bättre lag, så jag både tror och hoppas att vi lyckas gå upp. Ingångstänket är att vi ska lyckas gå upp.

Vad skulle det betyda för er att gå upp i fyran?

– Vi har många som är i 25-årsåldern och en del unga. De skulle utvecklas mer av att gå upp ett steg. Sedan har vi en del gamla gubbar och där handlar det om att ta ett beslut hemma. De har varit på den här nivån tidigare och vet vad som behövs och vad som begärs. 

Tjust vilade en del spelare i serieepilogen mot jumbon Ariel. Men det kanske inte räckte. 

– Vi har lite skavanker och de sista dagarna blir avgörande. Det är ett par stycken som är osäkra och tveksamma. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: