Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Stort firande i IFK efter avancemanget – ”Ett sjukt kollektiv”

IFK Västervik är klart för division fyra efter en storseger i seriefinalen. Foto: Simon Henriksson

Stort firande i IFK efter avancemanget – ”Ett sjukt kollektiv”

Efter otroliga 6-1 i seriefinalen i Hjorted vann IFK Västervik division fem i år. Tränaren Ayman Hadrous hyllar hela truppen.
– Det har varit ett sjukt kollektiv hela säsongen, säger han.

Annons:

Det var verkligen upplagt för fotbollsfest i Hjorted idag. Hundratals åskådare på plats för en av lokalfotbollens häftigaste matcher på många år: en ren seriefinal i sista omgången. Och det blev IFK Västervik som blev den stora vinnaren i dubbel bemärkelse. 6-1 mot Hjorted/Totebo och säkrad serieseger.

– Nu blir det någon middag och sedan får vi se vad som händer. Det är söndag trots allt, men nästa helg kör vi, jublar Ayman Hadrous i segervimlet.

"Inställningen är brutal"

6-1 speglade dock inte matchen. Det var båda tränarna överens om.

– Det var ju en tajt match i början, men vi går ut hungrigt och får ett tidigt mål. Den inställningen och viljan vi har idag är brutalt bra. Vi gör 2-1 och 3-1 före paus och får självförtroende inför andra. Vi backade inte hem utan vi gick för att göra fyran. Hjorted/Totebo är duktiga, men idag skapar de inga vassa chanser. Vi trummar bara på.

Är du förvånad över att ni vinner med 6-1?

– Förvånad skulle jag inte säga. Jag vet att vi är duktiga på att skapa chanser, det handlar bara om att sätta dem och idag gör vi det. Sedan är jag lite förvånad över att vi är så pass kyliga och att vi har den här inställningen. Alla 18 ville verkligen det här. Alla pushade bra och det har varit ett sjukt kollektiv hela säsongen.

 IFK bäst i stan

 I och med Västerviks FF nedgång till division fem igår kan IFK Västervik nu titulera sig bäst i kommunen.

– Vi har kämpat med det här i många år nu, men fastnat på mållinjen många gånger. Den här upplagan i år är snäppet högre än vi haft innan. Vi gör 81 mål framåt och släpper 15. Det är en enorm höjning jämfört med förra året. Vi har svetsat ihop defensiven och då vinner man matcher.

Är det skönt att vara bäst i stan?

– Vi har haft det som mål och att vi lyckas redan första året trodde jag inte, men jag hade gärna haft med mig både VFF och H/T i fyran. Det är bara att titta på inramningen som var idag och vilka matcher det blir. Jag tycker att H/T är ett fantastiskt lag med Jimmy som en fantastisk tränare. De har också gjort det väldigt bra fotbollsmässigt och skapat intresse för lokalfotbollen.

 H/T har chans på avancemang ändå

Jimmy Svensson i hemmalägret var inte alltför nedslagen.

– Det känns helt okej ändå, det står och väger, men vi får ett par tunga mål emot oss och det är tillfälligheter som gör det. Efter 1-1 får vi matchen dit vi vill, men vi får jobba i uppförsbacke hela tiden idag. IFK är lite hungrigare, men det kunde ha blivit annorlunda. Det rinner iväg lite onödigt i slutet, vi börjar väl mer känna att vi inte kommer komma ikapp och bytte rätt friskt i slut. Energinivån är inte på max efter 4-1. Det är lite onödigt att det drar iväg, men de får målen vid fel tillfällen idag och luften går ur oss lite.

För H/T blir det nu kval mot division fyra istället.

– Vi får grina lite idag och imorgon får vi lägga upp en plan för kvalet. Det blir tre veckor till med fotboll så det är inga problem med det. Det är bara att rikta ett stort grattis till IFK Västervik.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: