Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
KLART: VFF ÅKER NED I FEMMAN – ”DET ÄR TUNGT”

VFF-profilen Magnus Eriksson fick se sitt lag åka ned i division fem idag. Foto: Arkivbild

KLART: VFF ÅKER NED I FEMMAN – ”DET ÄR TUNGT”

För första gången på många många år är Västerviks FF förpassat till spel i division fem. Det står klart efter dagens förlust mot Timmernabben.
– Det är tungt såklart, säger tränaren Magnus Eriksson.

Annons:

Det har legat i tangentens riktning hela hösten – men först i sista omgången blev det definitivt. Västervik gjorde visserligen en bra match mot topplaget Timmernabben, men förlorade med 1-4 på hemmaplan och åker ur division fyra.

Det är andra året i rad som A-laget degraderas.

– Matchen idag är en jättebra match av oss, vi är med och utmanar till den 70:e minuten. Vi hade 1-1 där och vi hade lägen. Det kändes som att matchen var på väg till vår fördel, men vi slarvar lite och de gör 1-2. Efter det dör matchen för oss, men alla som spelade idag gjorde det jättebra.

 "Det är ett misslyckande"

Västervik inledde säsongen skapligt, men därefter har man inte kunnat komma ur sin långa formsvacka.

– Sammanfattningsvis är det inte den här matchen vi ska vinna. Vi har haft ledning i paus mot de vi ska slå, men tappat. Det är ett misslyckade att vi inte tar en seger till, det hade ju räckt för kval.

VFF tappade många spelare inför säsongen.

– Vi visste att det skulle bli tufft, men vi hade en bra försäsong och inledde bra, men sedan har skador och frånvaro rört till det. Vi har inte haft samma elva i matcherna. Jag tycker att gruppen hållit ihop bra och grabbarna ska ha en eloge. Det finns mycket att bygga vidare på.

Hur ser du på att VFF ska spela i division fem?

– Det var länge sedan VFF var där och jag vet inte om det har hänt, men vi har tappat tre trupper på tre år egentligen. Det gör ju ganska mycket. Vi har fyllt på med juniorer, men de har lämnat också, där behöver vi göra något för att de ska vilja stanna och utvecklas i VFF.

Magnus Eriksson har avtal över nästa säsong också.

– Vi ska snacka lite nästa vecka, men som det ser ut nu är jag öppen för att fortsätta.

Ytterbackarna Jonathan Jonsson och Herman Grönwall plussas i dagens match. Det var också Grönwall som gjorde Västerviks mål.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: