Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vilken match som väntar på Hjortheden – H/T eller IFK får ta fram guldhattarna

Båda har fått jubla i princip hela säsongen. Nu kan bara ett av lagen bli guldhattsgänget. H/T eller IFK Västervik vinner serien på söndag. Bilden är ett montage.

Vilken match som väntar på Hjortheden – H/T eller IFK får ta fram guldhattarna

Det är definitivt årets match i lokalfotbollen som väntar på Hjortheden på söndag. En ren cupfinal mellan Hjorted/Totebo och IFK Västervik kring vilka som ska vinna serien.
– Det blir ett minne för livet, säger IFK:s Jonathan Fält Öhr.

Annons:

Totalt överlägset har två lag varit i division 5 i år. Det rör sig om Hjorted/Totebo och IFK Västervik. Inför den sista omgången har båda chansen på seriesegern och de två lagen möter också just varandra i en ren final. 

Ett mer perfekt upplägg går inte att få. Nykomlingen H/T är i förarsätet och behöver bara en poäng. För IFK, tre poäng bakom men med klart bättre målskillnad, är det bara seger som gäller. 

– Det kommer bli nervöst för båda lagen. Oavsett utfall blir det ett minne för livet. Jag minns när vi mötte Hultsfred med VFF en gång i en avgörande match i fyran. Så det kommer bli ett minne för livet och en fotbollsfest. Det är en helt avgörande seriefinal och det är inte ofta man får göra det. Jag har tyckt att det varit riktigt roligt den här säsongen, säger Jonathan Fält Öhr, nyckelspelare i IFK Västervik.

Vad är det som gör att ni två spelar den här matchen?

– Rent ärligt så hade vi båda gjort det bättre i fyran än vad VFF har gjort det. Vi slog dem med 4-0 i cupen och båda lagen har bra tränare och bra spelare. Hjorted har inte förlorat och är snäppet vassare än oss just nu. De har mer att förlora på det här.

Att Fält Öhr vill lägga över pressen på tidigare lagkamraten Jimmy Svenssons Hjorted/Totebo är uppenbart.

– Det räcker ju med lika för dem och de har inte förlorat en enda match ännu. 

Samtidigt är H/T nykomlingar och ni har varit i toppen i många år?

– Fast vi har väldigt många nya spelare också, så vi är lite halvt en nykomling med. Totebo fick fler än vad vi fick från VFF. Grabbarna i H/T har lirat med varandra sedan de var små, men det är väl typ bara Tom Nilsson som är därifrån?

Några till är det väl allt?

– Kanske, men det är inte många egna produkter. Det är det absolut inte, det är ett toppat lag.

"Kan göra något unikt här ute"

H/T:s tränare Jimmy Svensson skrattar lätt när han får höra vad Jonathan Fält Öhr sagt inför matchen.

– Vi har väl halva startelvan som verkligen är från Hjorted eller Totebo. Jag önskar förstås att VFF tar kvalplatsen, men det är kul att vi har en chans att göra något unikt här ute. Vinner vi den här matchen så kan vi vara bäst i kommunen. Det har väl aldrig H/T varit och nosat på tidigare. Det är väl en pik tillbaka mot storstadslagen att göra det bättre. Jag förstår samtidigt att de försöker sätta press på oss, men jag känner ingen press. Vårt uttalade mål i gruppen har vi uppfyllt med råge. 

Den spelande tränaren ser verkligen fram emot den avgörande bataljen.

– Jag har verkligen pratat om att vi inte ska spänna oss. Förlora fotbollsmatcher gör man och ju fler vi spelare desto närmare kommer vi en förlust. Jag tror starkt på att vi vinner, men gör vi inte det är det värsta som händer att vi får spela kval. Det handlar om att bli redo för det också. 

Vad talar för er?

– Jag tycker att vi har en stabilitet i laget. Dessutom har vi hemmaplansfördel och en poängfördel. Sedan får vi se hur mycket det betyder i slutändan, det här blir mer som en cup- eller kvalmatch. Det är verkligen en jätterolig match. Det är två lokala lag som kampats hela säsongen och som drivit på varandra hela vägen, men att kategorisera hur högt det slår i min tränar- och spelarkarriär är svårt. 

Varför är det ni två som gör upp om det?

– Jag tycker vi sitter på de bästa trupperna. Jag trodde faktiskt att IFK Tuna och något mer lag skulle kunna blanda sig i det mer, men att vi är i toppen beror på att vi har bra trupper och har fått ihop det bra. Men nu spelar det som har varit mindre roll. 

Tror båda går upp

Jonathan Fält Öhr menar att IFK Västerviks träningsmängd spelat en avgörande roll också.

– Självklart har båda bra lag i division 5, men vi tränar tre dagar i veckan och där ser man en stor skillnad vad gäller fysiken. 

Vad talar för att ni fixar det här?

– Att vi inte har något att förlora. Vi måste vinna matchen och de kommer ha mycket mer hjärnspöken än oss. Det är en nackdel om det räcker med kryss tycker jag. Vi ska bara ut och köra och det är en fördel för oss. Jag tycker också att vi har en bredare trupp än vad H/T har. 

Men Fält Öhr tror att oavsett utgång blir det nya derbyn nästa år. 

– Ja, jag tror att båda kommer lösa ett kval. Så pass bra är vi. 

Hoppas på storpublik

Publikmässigt hoppas man förstås på höga siffror ute på Hjortheden. 

– Rent egoistiskt kan jag tycka att det är lite synd att vi inte får spela en annan tid. Vår match påverkar ingen annan och jag tror att vi tappar rätt mycket folk från serien som måste spela sina betydelselösa matcher. Jag vet själv att jag gärna hade åkt och sett en seriefinal i stället för att spela en betydelselös match, så det tappar vi nog x antal på. Men jag hoppas ändå att det blir över 500 åskådare.

Fält Öhr vill se ännu mer folk.

– Jag hoppas att det blir närmare 1 000 åskådare än 500 och att vi vinner med 3-0. Det är min drömsöndag. 

Truppmässigt ser det ljust ut för båda lagen och ingen vill väl missa en match som denna? För H/T är både Albin Kito och Adrian Ottosson tillbaka jämfört med förra helgen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: