Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Västervik tappade poäng på bortaplan – chanserna att nå kval försvann

Västerviks Damfotboll spelade lika mot Fredriksdals BK i säsongens sista bortamatch. Foto: Bildbyrån

Västervik tappade poäng på bortaplan – chanserna att nå kval försvann

Västerviks Damfotboll IF har under säsongen varit med i striden om kvalplats upp till division 2. Efter att ha tappat poäng i säsongens sista bortamatch försvann lagets chanser att nå en kvalplats och man får nu, med största sannolikhet, nöja sig med en tredjeplats i tabellen. 

Annons:

Västervik hade mycket att spela för i matchen mot Fredriksdals BK. Matchen var lagets sista på bortaplan, för denna säsongen. Vetlanda, som ligger på andraplatsen föll i toppmatchen mot Tranås, vilket innebar att Västerviks Damfotbolls chanser att nå kval fortfarande hade levt om man lyckats knipa tre poäng mot Fredriksdal. 

Inledningen på den viktiga matchen var dock långt ifrån vad man önskat i Västervikslägret. Hemmalaget tog ledningen redan i den sjunde matchminuten och därefter kom fortsättningen på den första halvleken att bli en mållös historia.  

Underläget, 1-0, varade sedan fram till matchminut 51, då Fredriksdal utökade till 2-0. Hoppet tändes igen hos Västervik när Isabell Farray reducerade kort därefter, assisterad av Alice Elb. 

Västervik, som var i behov av seger i matchen, lyckades även kvittera och skapa rejäl spänning i matchen. Detta efter att Alice Elb nätat i matchminut 86, assisterad av Allis Winqvist.  

Närmare segern än så kom aldrig Västervik och man kom ifrån matchen med ett oavgjort resultat och endast en poäng. Det innebär i sin tur att den avslutande matchen mot Ölmstad blir betydelselös för Västerviks del, med tanke på att möjligheterna att nå en kvalplats försvann efter krysset mot Fredriksdal.  

Vi har sökt ledare i Västerviks Damfotboll. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Linus Palmér Hård

Linus.ph@hotmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: