Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Läckert mål när Tjust kryssade – ”Måste ge det ett försök”

My Aldas kvitterade för Tjust. Arkivfoto: Stefan Härnström

Läckert mål när Tjust kryssade – ”Måste ge det ett försök”

Tjust IF FF är i ett minst sagt prekärt läge i division ett-fotbollen. Det blev inte särskilt mycket bättre idag trots en stark insats och en poäng via 1-1 hemma mot Segeltorp.
– Det är fyra matcher kvar och vi måste ge det ett försök. Vi är i ett tufft läge, men kan inte ge upp för det, säger tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Vi börjar med dagens match, där Tjust stod för en bra insats.

– Vi gjorde en bra match mot ett bra lag och på det sättet är jag nöjd med en poäng, säger Joakim Krüger.

Linda Eriksson gav Segeltorp ledningen när matchen var 32 minuter gammal.

– Det var en ganska jämn första halvlek spelmässigt. De hade en del snabba spelare på mitten som vi inte riktigt fick tag i. Även sett till målchanser var det jämnt. Vi hade ett stolpskott och ett skott som gick strax över, men även Segeltorp hade chanser.

Fint kvitteringsmål

I halvtid och vid 0-1-underläge var goda råd dyra för hemmalaget.

– Vi pratade om att vi ville vinna och gick upp på 4-3-3 direkt i andra. Vi tryckte på och skapade lite lägen och såklart fick de också lite kontringslägen, säger Joakim Krüger.

Till slut kom kvitteringen fram till 1-1 genom My Aldas. Då stod matchklockan på 72 minuter.

– Ett omställningsläge där Ebba (Torgner) passade till My som kom fri och fintade bort målvakten. Jättesnyggt. Därefter försökte vi gå för ytterligare ett mål och vi hade också en boll inne som de tyvärr blåste bort för offside. Det var säkert rätt, men så nära var vi en seger.

Tuffa matcher på programmet

Trots poängen har Tjust fortfarande ett mycket svårt läge i division ett. Med fyra matcher kvar att spela skiljer det sju poäng till säker mark. Då ska man också komma ihåg att Tjust har kvar att möta bland annat de två topplagen Värnamo och Husqvarna.

– Det blir tufft, såklart. Vi har Värnamo nästa helg och Husqvarna är inte heller jättelätt. Men vi måste ge det ett försök och kan inte lägga oss ned och dö, säger Joakim Krüger, som delade ut extra plus till My Aldas och Ebba Torgner för insatsen mot Segeltorp.

Tabellen kan ses HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: