Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
B.O.IF vann kommunderbyt - men kvalplatsen gick till FBSK

Det blir Frödinge/Brantestad som får kvala till division fem. Foto: Bildbyrån

B.O.IF vann kommunderbyt - men kvalplatsen gick till FBSK

B.O.IF plockade tre poäng via 3-1-seger i kommunderbyt hemma mot Ankarsrums IS. Det räckte dock inte för att klättra förbi Frödinge/Brantestad SK i tabellen och därmed är FBSK klart för kvalspel till division fem.

Annons:

Förutsättningarna inför matchen var solklara för B.O.IF:s del. Laget behövde ta in tre poäng och nio plusmål på Frödinge/Brantestad SK för att klättra upp till andraplatsen, som betyder kval till division fem. Samtidigt hade FBSK redan spelat sin sista match i serien.

Några nio mål var B.O.IF dock, som väntat, aldrig nära att plocka in.

– Först och främst gick vi för att vinna matchen och sedan tog vi det därifrån. Vi genomförde matchen på ett bra sätt. Spelmässigt var det jättebra och vi skapade dessutom väldigt många målchanser. I den andra halvleken bytte vi runt en hel del så att alla fick känna sig delaktiga. Det var god stämning i laget både innan och efter matchen, säger hemmatränaren Magnus Larsson.

Mikroskopisk chans

I halvtid ledde B.O.IF med 2-1 och till slut blev det alltså seger med 3-1.

– Vi hade lite strul innan matchen. I morse hade vi bara elva spelare, men jag hittade en tolfte också till slut. Vi ville absolut inte lämna wo utan ville ge dem chansen att försöka vinna med de där nio målen, säger AIS-tränaren Oscar Ingström, som valde att berömma Jesper Skälhammar lite extra.

Det står nu klart att Frödinge/Brantestad lägger beslag på andraplatsen i serien och därmed får kvala till division fem. Att B.O.IF ska få göra detsamma som en av de bästa treorna är inte troligt.

– Jag tror att vi var sjunde bästa trea inför matchen så den chansen känns mikroskopisk, säger Magnus Larsson.

Mål, B.O.IF: Philip Ekholm, Hampus Jakobsson och Simon Karlsson.

Mål, AIS: Robin Thorén Johansson.

Tabellen kan ses HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: