Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Inte mycket talar för VFF efter ny förlust: ”Satt oss själva i skiten”

Magnus Eriksson och hans Västerviks FF upplever en minst sagt jobbig säsong. Mycket talar för att det blir division fem-spel för VFF nästa säsong. Arkivfoto

Inte mycket talar för VFF efter ny förlust: ”Satt oss själva i skiten”

Västerviks FF är på väg att degraderas i seriesystemet för andra året i rad. Det står klart efter förlust med 4-2 hemma mot Glömminge/Algutsrum på lördagen.
– Nu har vi en livlina kvar. Vi har satt oss själva i skiten, säger VFF-tränaren Magnus Eriksson besviket.

Annons:

Förra året åkte ett minst sagt nederlagstippat Västerviks FF ur division tre med bred marginal. Den här säsongen har inte varit ett dugg roligare resultatmässigt. Med en omgång kvar att spela hittar vi VFF på nedflyttningsplats med bara nio inspelade poäng på 19 matcher.

Inför nästa helgs avslutning finns fortfarande ett litet hopp kvar att kunna klättra förbi IFK Oskarshamn och upp på den negativa kvalplatsen.

– Nu finns det bara en möjlighet kvar och att det är att vi slår Timmernabben och att Oskarshamn inte vinner sin match (möter SSG, reds. anm.), konstaterar Magnus Eriksson.

Tuff avslutning

På papperet är det VFF som har det klart tuffaste motståndet i den sista omgången. Timmernabben är i skrivande stund tvåa i tabellen och kan komma att ha mycket att spela för.

– Förhoppningsvis kan Pukeberg vinna imorgon och därmed säkra seriesegern. Om dessutom Färjestaden förlorar så har inte Timmernabben något att spela för i sista omgången. Det skulle i så fall vara en fördel som vi kan ha.

Matchen mot Glömminge/Algutsrum var bra från VFF:s sida i åtminstone 45 minuter.

– Första halvlek var bra. De tog ledningen med ett frisparksmål efter 20 minuter, men vi hade jättemånga lägen och lyckades vända till ledning med 2-1. Jag tycker att vi borde gjort fler mål innan paus.

VFF-målen gjordes av Omar Tarabeih och Abdirahman Aydarus. 

”Helt enkelt för dåliga”

I den andra halvleken tappade Västervik sitt spel. Gästerna kvitterade tidigt till 2-2 och under matchens sista tio minuter gjorde Glömminge/Algutsrum ytterligare två mål.

– Sista 20-25 minuterna var helt enkelt för dåliga. Vi slog bort för mycket passningar och löpte inte som vi ska. Det var för dålig kvalité på det vi gjorde. Mycket handlar om att vi inte orkar. Det här är egentligen ett lag vi ska slå, men det var för dåligt idag, säger Magnus Eriksson.

Hur förbereder ni er inför nästa helgs avgörande?

– Det gäller att få hit spelarna så att de tränar två pass för att komma så bra förberedda som möjligt.

Klicka HÄR för att se tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: