Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
IFK Västervik vann stort mot ett sargat HFK

Foto: Arkivbild

IFK Västervik vann stort mot ett sargat HFK

Hultsfred FK föll och kan nu inte undvika kval eller direkt degradering. Storseger blev det för IFK Västervik som också därmed bättrade på sin målskillnad rejält. Efter att HFK fått en tidig utvisning var det IFK för hela slanten och det var inte särskilt mycket att orda om i slutändan.

Annons:

IFK Västervik besegrade Hultsfred med klara 0-6 i mötet som verkligen var av yttersta vikt för båda lagen. HFK slåss för sin överlevnad i division 5, samtidigt som Västervik är i kamp med Hjorted/Totebo om seriesegern. Med tanke på förlusten mot IFK Västervik, samt att Lojal besegrade Ariel, står det nu klart att Hultsfred inte kan undvika det negativa kvalet eller direkt degradering. 

IFK Västerviks målskyttar i matchen var Anton Vesterberg 2, Amel Komina, Kliton Bakiu, Jonathan Fält Öhr och Stefan Johansson. 

HFK är nu i ett kritiskt läge, men har två poängs försprång gentemot Södra Vi IF, som man slåss om kvalplatsen med. Att vinna  mot IFK Västervik hade HFK nog inte räknat med på förhand.

– Jag ser på matchen som så att det var tufft, redan på förhand. Vi hade mycket folk borta, så vi fick ta med lite veteraner som för övrigt gjorde det bra. Det gjorde ju inte saken bättre att vi fick en spelare utvisad (Mats Landström) i matchminut 10 heller kanske. Vi fick öva försvarsspel kan man säga. Men det är inte så mycket att säga om, Västervik är fantastiskt duktiga. Vi får helt enkelt lägga detta bakom oss och göra allt vad vi kan för att slå Lojal i nästa match, säger Anders Larsson.

Seger, precis som planerat, blev det för tabelltvåan IFK Västervik. 

– Det var en komfortabel seger. Jag tycker att vi gör det vi ska göra och spelar bra fotboll. Sen ska det sägas att de åker på ett tidigt rött kort som gör att det blir lite för tufft för dem. Jag är nöjd med att vi kör på och kommer upp till 0-4 redan i första halvlek och att vi gör sex mål totalt. Det kan bli jätteviktigt med målskillnaden i slutet. Jag är supernöjd med spelet och karaktären som grabbarna visar idag. Det är en superinsats av alla 18 som spelar, men första halvleken som Kliton Bakiu, Christopher Sjöblad, Anton Vesterberg, "Nisse" (Alfonsson) och Jonathan Fälth Öhr gör, sticker ut lite, berömer Ayman Hadrous i IFK-lägret.

Linus Palmér Hård

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: