Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
SVIF skrällde mot topplaget Tjust – vann med 2-0

Jesper Wessman firar sitt snygga mål i 2-0-segern mot Tjust. Foto: Simon Henriksson

SVIF skrällde mot topplaget Tjust – vann med 2-0

Södra Vi IF har fått vittring på kvalplatsen. Nästjumbon besegrade tabelltrean och kvaljagande Tjust IF FF med 2-0 på Ulfveskog.
– Vi har marginalerna med oss i dag, säger Peter Magnusson.

Annons:

Botten mot toppen och två lag med väldigt mycket att spela för. Södra Vi IF, som fick hjälp av grannklubben Djursdala SK i går, jagar Hultsfreds FK på den negativa kvalplatsen. Tjust IF FF å sin sida fick hjälp av HM IS och hade chans att dra ifrån Fågelfors IF.

Men det var botten som slog toppen den här söndagen. Jesper Wessman stänkte dit ett vackert långskott till 1-0 och Jonathan Gustafsson tryckte in bollen efter en hörna fram till 2-0. 

SVIF tog tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden.

– I första halvlek är vi lite hetsiga och tappar vårt tålamod, men vi håller ändå ihop det relativt bra. Vi märker det och rättar till det bättre med våra forwards i andra halvlek. Vi täcker ytor och fick bort bollen från deras mittfält. De får slå bollarna längre ned i planen och det var nyckeln för oss, säger tränaren Peter Magnusson. 

"Marginalerna med oss"

Matchen stod och vägde när Wessman sköt 1-0 och Södra Vi har nu två raka segrar efter en jobbig säsong. 

– För en gångs skull har vi den där turen som man förtjänar. "Poppe" (Pontus Holm) gör en fantastisk match. De har fem, sex bra lägen, men vi har marginalerna med oss.

Peter Magnusson vill i vanlig ordning dock inte alls kommentera tabelläget. Två poäng är man bakom HFK nu.

– Det är match för match som gäller och bara våra matcher vi kan påverka. Det är vårt mantra och så tar vi det andra efter omgång 22. 

"Såg lojt ut"

Niclas Forsman, tränare i Tjust IF FF, var allt annat än nöjd. Tjust är kvar på kvalplats till division 4, men tappade en poäng gentemot Fågelfors den här helgen.

– En förlust med 2-0 såg jag inte komma. Det känns helt sjukt att vi inte gör mål. Vi hade sex, sju högkvalitativa målchanser och ändå blir vi nollade. Ibland vill det sig inte.

Han tyckte att hans lag såg lojt ut.

– Jag tyckte vi var loja fram till deras 2-0-mål. Sedan höjde vi tempot och lyfte oss lite, men det ville sig inte riktigt. Södra Vi vann många dueller och det är ett tecken på att de var hetare. Det är lustigt för vi hade också mycket att spela om. Vi överlät jobbet till någon annan och trodde att det skulle lösa sig ändå. Vi har det fortfarande i egna händer än så länge, så det ska vi jobba för. 

I SVIF var alla spelare värda en stjärna, men två stjärnor fick Pontus Holm. Hos Tjust kan alla bättre. HÄR hittar du tabellen

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: