Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
FBSK jagar kvalplatsen – tog säker seger mot AIS

FBSK fick fira fyra gånger om mot Ankarsrum. Foto: Simon Henriksson

FBSK jagar kvalplatsen – tog säker seger mot AIS

Frödinge/Brantestads SK närmar sig kval mot division 5. FBSK vann med hela 4-0 mot ett decimerat Ankarsrums IS på söndagen.
– Det är stabilt, men mycket mer tycker jag inte, säger tränaren Urban Svensson.

Annons:

FBSK har gjort en riktigt bra höst och ser ut att fortsätta på inslagen väg. Vid lunchtid på söndagen städade man av Ankarsrums IS på ett bekvämt sätt. 

Hemmalaget vann med 4-0 (1-0). 

– Det är stabilt, men mycket mer tycker jag inte. Vi faller ned i bolltempo för tidigt i matchen. Första kvarten är bra, men efter det känns det som att vi sjunker ned i passningstempot. Det blev jämnare än vad det ska bli, säger FBSK-tränaren Urban Svensson. 

I paus var ställningen endast 1-0 trots att FBSK hade en uppsjö av klara målchanser.

– De räddade på mållinjen och vi fick inte in bollen. Det började kännas lite som i våras. 

"Inte en fot fel"

Men i den andra halvleken lossnade det även målskyttet för hemmalaget. Ankarsrum slet dock förtjänstfullt matchen igenom. 

– Jag tycker att de gör mål på de lägen där de inte ska göra mål och inte mål på de lägen där de ska göra mål. Klart att de ska vinna matchen, men de gör det på fel chanser. Vi var tvungna att kliva ut lågt eftersom vi inte har något folk. Då får vi inte slarva och ge bort 0-1 så tidigt. Resan blir jobbig, men vi har ett friläge till 1-1. Vi är med i matchen tills de gör 2-0. Med tanke på vår uppställning i dag ska vi vara okej nöjda med det här. Jag är inte missnöjd, men jag kanske hade velat ha något mål mindre. Ska man straffa Frödinge ska man kliva högre, för deras svaghet är inte i anfallsspelet egentligen, säger Oscar Ingström, tränare i Ankarsrum.

Fredric Carlsson blev tvåmålsskytt. Även Axel Hoppe Adolfsén och Sigge Nilsson Blomberg skrev in sig i målprotokollet. För FBSK räcker det nu med en poäng borta mot Överum för säkrad kvalplats. 

– Det är aldrig lätt att möta Överum borta, men vi kommer gå för tre poäng, säger Urban Svensson, som gav extra beröm till mittbackslåset Viktor Svensson och Kim Johansson:

– Viktor sätter inte en fot fel på hela matchen. "Robban" (Robert Nilsson) håller nollan också.

I AIS förtjänade Jesper Skälhammar och Christoffer Fröberg beröm.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: