Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Seger ett måste mot jumbon: ”Finns inga andra alternativ”

My Aldas är tillbaka i Tjust IF FF:s trupp till lördagens hemmamatch mot jumbon Värmdö IF. Foto: Stefan Härnström

Seger ett måste mot jumbon: ”Finns inga andra alternativ”

Tjust IF FF har fortfarande chansen att kravla sig över nedflyttningsstrecket. Då behöver laget ta tre poäng hemma mot jumbon Värmdö i dag- 
– Matchen är såklart jätteviktig. Vi går för tre poäng, det finns inga andra alternativ, säger Joakim Krüger, huvudtränare i Tjust IF FF.

Annons:

Tjust hade ett guldläge att knapra in på Älvsjö på fast mark i lördags. På tilläggstid släppte Tjust in 2–2 mot Älvsjö, vilket betyder att det skiljer åtta poäng mellan lagen med sju matcher kvar. 

– Vi gjorde en jättebra första halvlek i Älvsjö. Det kan ha varit vår bästa halvlek för säsongen och vi kunde ha lett med 3–0 i paus, men det stod 1–1. Vi kämpade i 90 minuter, men det blev ganska mycket soppatorsk i värmen. Vi gjorde en klart godkänd insats och det slutade surt med ett kryss i 92:e minuten, säger Joakim Krüger. 

Hur tungt var det att släppa in 2–2 så sent?

– Klart att det var tungt just då. När man fick smälta det så kände man att oavgjort var rättvist. 

"Tänker bara på att vinna"

Nu har Tjust riktat om sitt fokus till lördagens hemmamatch mot bottenkollegan Värmdö IF, jumbon som har en poäng färre än 13:e placerade Tjust efter 19 matcher. 

– Det är bara tre poäng som räknas. Älvsjö spelar mot Värnamo i helgen och där förväntar jag mig att de inte tar några poäng. Om vi vinner tar vi in poäng på Älvsjö och har tagit sju poäng på tre matcher. Det är ganska bra och det ska vi köra vidare på. Vi ger inte upp och känner att vi har inne i ett bra flow. 

Hur ser du på ert tabelläge vid en eventuell förlust?

– Jag tänker inte så, då blir det tråkigt. Förlorar vi skiljer det säkert fortfarande åtta poäng, men då blir det svårare med bara 18 poäng kvar att spela om. Det är bättre att vi vinner, då är det bara fem poäng så länge de förlorar. Vi tänker bara på att vinna.

Duo tillbaka i truppen

Krüger känner att laget har något på gång och lyfter fram lagets träningsvecka. 

– Det har varit den bästa veckan på hur länge som helst med tempo, intensitet och närkamper. Det är synd att vi har kommit igång så sent, men nu ser det jättebra ut på träningarna. På lördag tror jag att vi kommer ut som ett lag som kommer rivstarta och verkligen sätta hög press på dem. 

Tove Carlberg och My Aldas kommer in i truppen efter att ha missat Älvsjö-matchen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: