Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tuna slog serieledaren efter tränarens jättematch i målet

Lars Gustavsson visade att målvaktstakterna sitter i när han gjorde flera avgörande räddningar i Tunas 2–1-seger mot IFK Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna slog serieledaren efter tränarens jättematch i målet

IFK Tuna vände 0–1 till 2–1 hemma mot IFK Västervik sista kvarten. Tacka tränaren Lars Gustavsson för det. Han gav laget chansen att genomföra vändningen efter flera kvalificerade räddningar. 
– Jag brukar vara ganska blygsam, men jag tror att jag får medhåll om jag säger att jag var bäst på plan, säger han om sin egen prestation. 

Annons:

IFK Västervik var det klart bättre laget i första halvlek på Tunhamra och Christopher Sjöblad satte gästernas 1–0-mål i 39:e minuten. 

– Vi hade bra kontroll på matchen, skapade ett gäng bra lägen och fick in 1–0, då kändes det riktigt bra, säger Stefan ”Steve” Johansson i IFK Västervik. 

Trots många fler heta lägen lyckades inte serieettan IFK Västervik överlista Lars Gustavsson i Tuna-målet någon mer gång. 

– Tuna är inget lag som tränar stenhårt och vi kände att deras ork skulle försvinna undan för undan. Vi skapade ett gäng riktigt, riktigt bra målchanser där ”Lasse” gjorde kanonräddningar. Han räddade ett skott med tån, en frispark av Fält-Öhr mot krysset och vi missade en straff. Det är väl där Tuna fick energin som man ibland kan få när man inte sätter sina chanser, säger ”Steve” Johansson. 

Lars Gustavsson håller med om att han fick göra ett gäng kvalificerade räddningar. 

– Min insats är inte prickfri, men den är bra och jag gör avgörande grejer. En straffräddning, en riktigt bra frilägesräddning på närskott och en bra frisparksräddning, säger han. 

"Väl så bra som topplagen"

Det gav övriga Tuna-spelare självförtroende till att vända på steken. Leon Hellström nickade in 1–1 i efterspelet efter en hörna i 75:e minuten och Anton Carlsson snappade upp en retur och rullade in 2–1 i öppen bur med åtta minuter kvar av matchen. 

– Skönt att vi har lite medflyt, det är vad vi har väntat på hela säsongen. Västervik är jättebra i dag och har massa chanser, men vi hade bestämt oss för att stå rätt och fightas. En jättefin match av hela laget, säger Lars Gustavsson. 

Med vårmötet i minnet var segern extra skön. Tuna ledde med 3–1 i halvtid, tappade till förlust och drog på sig många utvisningar. 

– Inför matchen bad jag killarna att komma ihåg att vi var bättre än dem och värda segern i Västervik. Vi visar att vi är det bästa IFK-laget trots placeringen i serien och att vi är väl så bra som topplagen, säger Gustavsson.

H/T kan gå upp i ensam serieledning

De missade målchanserna kostade IFK Västervik segern – och nu kan Hjorted/Totebo gå upp i ensam serieledning vid tre poäng mot HM IS i morgon. 

– Sätter man inte sina lägen kan man bli straffad, det blev vi i dag. Jättetråkig förlust med tanke på vilka lägen vi hade, säger Johansson och fortsätter:

– Nu blev det givetvis stor fördel Hjorted/Totebo. Vinner de mot HM IS sitter de i förarsätet, men vi har fortfarande allt i egna händer så länge vi gör jobbet. Om båda lagen går rent så behöver vi vinna sista matchen mot Hjorted/Totebo. Vi måste vända den här trenden väldigt snabbt. 

Nils Alfonsson, Jonathan Fält Öhr och Amel Komina var Västerviks främsta spelare. I ett starkt Tuna var Lars Gustavsson bäst med flera avgörande målvaktsräddningar. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: