Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
TJUST TAPPADE POÄNG PÅ STOPPTID IGEN

Joakim Krüger har inte gett upp, trots poängtappet mot Älvsjö. Foto: Simon Henriksson

TJUST TAPPADE POÄNG PÅ STOPPTID IGEN

Tjust hade guldläge att knapra in på Älvsjö på fast mark. Men som så många gånger tidigare i år tappade man poäng i slutskedet. I 93:e kvitterade Älvsjö till 2-2 (1-1).
– Det är åtta poäng upp fortfarande, men vi ger inte upp, säger tränaren Joakim Krüger.

Annons:

I och med resultatet har Tjust fortsatt väldigt långt väg för att kravla sig över nedflyttningsstrecket. Åtta poäng skiljer alltjämt och sju matcher är kvar att sepla.

– Det är ett rättvist resultat över 90 minuter, men samtidigt är det väldigt tråkigt att tappa poäng så sent i matchen. Vi får inte bort bollen efter ett inlägg, men det är sånt som händer i fotboll, suckar Krüger som likväl känner att laget har något på gång:

– Jag känner ändå att vi är på gång, vi har en annan intensitet nu och jag hoppas att vi kan ta poäng i matcherna framöver. Vi gjorde en väldigt bra match idag.  

Åtta poäng – är det realistiskt?

– Det finns fortfarande chans, vi ger inte upp. Vi hade det väldigt tungt i somras, men nu har vi vänt på det och man ser att tjejerna vill spela igen.

 "Dominerar fullständigt"

Lagen hade varsin halvlek idag. Tjust dominerade första, men fick tyvärr bara med sig 1-1 in paus. Ebba Torgner kvar laget ledningen i 37:e, men med bara någon minut kvar fick en hemmaspelare drömträff och satte 1-1.

– Vi dominerar fullständigt och har flera frilägen. Vi började i ett rasande tempo och är supernöjda med första.

I andra kom retroaktiv utdelning när Filippa Karlberg hittade rätt och satte 2-1. Skönt med mål såklart, men efter målet vända matchen totalt. Älvsjö ökade trycket och Tjust orkade inte stå emot.

– Vi var nog lite trötta efter presspelet i första och de tryckte på väldigt mycket. Det var nära mål flera gånger och de bränner en straff med minuter kvar. Då kände jag att det kanske är en sådan där dag när de bränner allt, men så får de ändå in 2-2 i slutet. Det var synd, men det var rättvist över 90 minuter.

Kunde ni gjort något annorlunda på 2-2?

– Nej, jag tycker att vi ligger helt rätt och vi hade gått ned på fembackslinje. Vi får inte bort bollen tyvärr.

Lea Åhman debuterade från start och gjorde en kanonmatch. Även Lexie Bergström hyllas.

Tabellen kan du se här. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: