Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tjust måste vinna igen: ”Bara tre poäng som räknas”

Tjust IF FF tog en efterlängtad seger hemma mot Tyresö FF och är i behov av ytterligare en seger borta mot Älvsjö AIK FF. Foto: Tjust IF FF

Tjust måste vinna igen: ”Bara tre poäng som räknas”

Moralstärkande 2–0-seger mot Tyresö FF förra helgen. Nu måste Tjust IF FF vinna på nytt. Älvsjö AIK FF, laget som Tjust måste komma ikapp, står för motståndet i eftermiddag.
– Matchen är jätteviktig och det är bara tre poäng som räknas, säger tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Efter sju raka förluster tog Tjust IF FF en efterlängtad seger i förra helgens hemmamatch mot mittenlag Tyresö FF. Redan i andra spelminuten satte Filippa Karlberg 1–0 och bara minuten senare utökade Ebba Torgner ledningen till 2–0. 

– Det var jättekul att vinna senast och jag såg också på tjejerna att det var en lättnad. Vi gjorde det mesta bra. Vi pratade om att vi skulle komma ut med hög press och sitta ihop som lag för att inte släppa till några ytor. Vi tog också vara på våra målchanser och gjorde två mål på tre minuter, säger Joakim Krüger. 

Segern har betytt mycket för Tjust som kan lägga en lyckad träningsvecka bakom sig. 

– Det syns att tjejerna har fått både självförtroende och glädje tillbaka. Det ser bättre ut på träningarna. Det är mer fart och bättre fokus. De har nog fått tillbaka lite tro på att det kan gå, säger Krüger. 

Viktig match i jakten på säker mark

Tjust har i detta nu åtta poäng upp till Älvsjö på säker mark. Det är just Älvsjö som väntar på bortaplan i denna omgång.

– Vi går för vinst och kommer börja med samma laguppställning bortsett från My Aldas, som inte kan vara med. Det är väldigt, väldigt viktigt att vi vinner mot Älvsjö, annars kan man väl nästan säga att det är kört. Vinner vi mot Älvsjö och Värmdö skiljer det bara två poäng. 

Vårmötet i Gamleby slutade med delad pott efter att Tjust fått ett mål bortdömt och missat en straff i sista minuten. Krüger har en god känsla inför matchen.

– Det tog en stund, men nu verkar det som att vi har hittat rätt positioner på alla spelare. Vi ska åka upp och göra en bra match. Älvsjö är säkert ett lag som vill rulla boll på sin hemmaplan. Vi ska fortsätta som vi gjorde sist – upp och sätta hög press, hålla ihop laget och hoppas att vi kan vinna bollen högt upp i planen. 

My Aldas utgår jämfört med senast och in i truppen kommer Linn Lindersson. 

– Det är bara vänsterbackspositionen jag funderar på, annars kommer det vara samma startelva som senast. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: