Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VFF tog stark poäng mot topplag: ”Skönt för moralen”

Oscar Jakobsson gjorde en fin insats i VFF:s backlinje. Foto: Västerviks FF

VFF tog stark poäng mot topplag: ”Skönt för moralen”

Västerviks FF kämpar för att lämna jumboplatsen i division fyra. Idag blev det en stark poäng (1-1) hemma mot topplaget Färjestadens GoIF.
– En välbehövlig poäng och en bra insats, säger VFF-tränaren Magnus Eriksson.

Annons:

Västerviks FF har spelat allt bättre på slutet, men inte fått utdelning i form av poäng. Det fick man istället idag i 1-1-matchen mot Färjestaden.

– Det kunde ha varit mer än en poäng faktiskt, men vi får ändå vara nöjda med det. Skönt för moralen att bryta förlusttrenden. Även om vi gjort bra prestationer på sistone är det poäng vi behöver, säger Magnus Eriksson.

Bästa för året

Taktiken inför matchen var glasklar.

– Färjestaden är ett lag som går mer på omställningar så vi lät dem föra spelet och stängde ytorna på ett bra sätt.

VFF tog ledningen med 1-0 efter en knapp kvart efter att Jonathan Jonsson hittat nätet. Färjestadens kvittering kom i slutminuterna av den första halvleken.

Det oavgjorda resultat innebar att jumbon Västervik plockade in en poäng på nästjumbon IFK Oskarshamn på den negativa kvalplatsen. Fyra matcher återstår och VFF har samtliga på hemmaplan.

– Vi ska ge det en chans hela vägen in. Vi har bara hemmamatcher kvar och spelschemat ser ändå bättre ut nu när vi betat av de flesta topplagen. Vi har fått igång ett spel som funkar och det känns lite som att vi har det här i egna händer nu.

Simon Holm gjorde sin bästa insats för året. Även trebackslinjen med Oscar Jakobsson, Olsjan Xhafa och Vilgot Birgersson berömdes.

Klicka här för att se tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: