Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tåget kan gå för Tjust – så ska man besegra Tyresö

Joakim Krügers Tjust befinner sig i ett tufft läge. Foto: Arkivbild

Tåget kan gå för Tjust – så ska man besegra Tyresö

Tidigare storklubben Tyresö FF kommer till Gamleby på söndagen i ett ingemansland. Kan det vara Tjust IF FF:s chans att hänga på innan tåget går.
– Eller så kan de spela helt avslappnat. Det vet man aldrig, säger tränaren Joakim Krüger.

Annons:

3-0 borta mot Boo FF förra helgen och var en smäll för Tjust IF FF. Laget är jumbo i division 1 och har nu elva poäng upp till säker mark. Om de goda råden började bli dyra redan förra helgen har det inte blivit bättre nu.

Tjust måste börja ta poäng om drömmen om vidare spel i ettan ska leva. Kanske är det läge nu när mittenlaget Tyresö, som inte har känning uppåt eller nedåt, kommer till Gamleby?

– Det kan kanske vara en fördel. Eller så kan de spela helt avslappnat. Det vet man aldrig. Det är ett bra lag vi möter. Vi fick spela nästan 90 minuter med en tjej mer på bortaplan, men ändå fick vi stryk med 2-0, säger Joakim Krüger.

Hur är känslan?

– Jag trodde vi skulle stå upp bättre mot Boo, men jag tyckte ändå att det var ett steg framåt. Vi skapade nästan ingenting och vi behöver börja skapa målchanser och få utdelning. Försvarsspelet var ändå bra, så nu handlar det om att få anfallsspelet att lossna. Vi kommer nog flytta om lite tjejer för att försöka få liv i dem. 

Känns det som att tåget går om ni inte vinner?

– Elva poäng är ganska mycket och vi behöver bli mer desperata, annars går tåget snart och då går det inte längre. Nu har vi fyra, fem matcher i rad där vi kan rå på allihop. Kan vi ta en del poäng nu framöver så är vi med. Men det gäller att vi är aggressiva i presspelet och vi får inte slappna av någonstans.

Truppen är närmast identisk med senaste matchen. Elin Andersson har skrivit på för Valdemarsvik, men ska kunna gå tillbaka om Alma Salomonsson blir skadad. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: