Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VFF föll i sexpoängsmatchen:

Tobias Bertilsson visade vägen med sin goda inställning. VFF föll dock mot Hossmo BK. Foto: Arkivbild

VFF föll i sexpoängsmatchen: "Jäkligt tungt"

Västerviks FF var i stort behov av en trepoängare i bortamatchen mot Hossmo BK. Västervik, som är jumbo i division 4, föll efter att ha tappat ledningen man hade i paus. 
– Det var en nyckelmatch för både oss och dem, så slutet av säsongen kommer bli extremt mycket tuffare för oss nu, säger VFF-tränaren, Magnus Eriksson.

Annons:

Det vikitiga bottenmötet mellan Hossmo BK och Västerviks FF blev en svängig historia. VFF vände underläge, 1-0, till ledning med 1-2. Sedan tappade man ledningen och föll med 4-2. 

– Vi gör ingen superbra prestation, men det känns ändå jäkligt tungt. Det var verkligen som en sexpoängsmatch, där vi också hade ledningen. Då är det klart att det är surt att förlora.

I och med att man gick till halvtidsvilan med ledningen, var känslan god i VFF-lägret. 

– Första halvlek inleder vi lite si sådär och de gör 1-0. Efter det tycker jag att vi kommer in i det och tar över. Emellanåt såg det ganska bra ut och vi hittade en hel del fina kombinationer. Det gör också att vi vänder och går till paus med ledning. Känslan i paus var bra.

Tappade i andra

VFF befinner sig på jumbopositionen i tabellen och har haft en svag säsong i division 4, så här långt. Självförtroendet i laget är inte på topp och när Hossmo både kvitterade och tog ledningen i andra halvlek, orkade inte VFF ta sig tillbaka.

– Sedan i andra halvlek går vi ner oss igen. Det verkar lite som att vi tröttnar i andra och då kvitterar de också. Vi saknar lite självförtroende och hänger för mycket med huvudena efter att de kommer tillbaka. Sedan gör de 3-2 och tillslut 4-2, när vi går för en kvittering.

Faller på inställningen

VFF-laget har haft allt annat än medstuds under säsongen. Vid ledning, 1-2, hade man lägen att utöka ledningen. Faktum är att man hade en boll i mål, men som inte räknades eftersom den tog i målets hjul. Att man släpper in för billiga mål, hjälper inte heller.

– Vi förlorar lite på inställning och att vi inte lyckas försvara ledningen. När vi ledde hade vi fina möjligheter att utöka, men misslyckades med det. Vi hade en boll som tog i hjulet inne i målet, vilket inte räknas som mål. Sådant är ju bara oflyt. Det vi faller på är också att vi släpper in lite billiga och enkla mål.

I förlusten stod Tobias Bertilsson ut för sitt slit, matchen igenom.

– "Tobbe" visar en god inställning idag, när andra hänger med sina huvuden. Då visar han vägen.

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: