Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Kryss i derbyt mellan Tjust och H/T – åsikterna om matchen går isär

Isak Stenbeck utjämnade för Tjust i derbyt mot H/T. Foto: Arkivbild

Kryss i derbyt mellan Tjust och H/T – åsikterna om matchen går isär

Höstsäsongen inleddes med ett hett derby mellan topplagen Tjust IF FF och Hjorted/Totebo. Då blev det delad pott – 2-2.
– H/T jublade som efter en vinst och vi deppade, säger Tjusts tränare Niclas Forsman.

Annons:

Både Hjorted/Totebo och Tjust har starka vårsäsonger bakom sig. Tjust jagade tre poäng för att knapra in på topptrion medan H/T ville ha en trea för att hålla sig jämsides med IFK Västervik i den absoluta toppen. 

Hur det gick? 2-2 och kanske ingen som var supernöjd. 

– Jag vet inte vad vi känner riktigt. Det var en ganska dålig match. Det var två lag som inte var igång. Vi har mycket boll utan att skapa något. Vi var inte där riktigt. Det var hafsigt spel och vi försöker, men vi får inte till något konstruktivt av vårt bollinnehav. De satsar på omställningar och det är mycket fram och tillbaka. Det blir ryckigt, men vi kunde kommit undan med tre poäng, säger H/T:s tränare Jimmy Svensson.

Tja, faktum är att Hjorted/Totebo ledde med 2-1 till slutminuterna. Då utjämnade Tjust genom Isak Stenbeck. Ändå var Niclas Forsman inte nöjd med en pinne. 

– Nej, det kunde man läsa på spelarna vad lagen tyckte. H/T jublade som en vinst och vi deppade. Det speglar känslorna och matchen. Hjorted hade mycket boll, men skapade inget och vi lyckades med vår omställningsfotboll. Vi går ut och skapar målchanser och de skapar nästan ingenting, säger han. 

Agerade osmart

Han är också övertygad om att ett av gästernas mål var offside.

– Det såg alla överallt utom linjemannen. Det är två meter offside och det är svårt att hålla inne känslorna då. I en sådan tajt match så svider det. Men stundtals var det fint spel av båda lagen och det var mycket fajt precis som det ska vara. 

Jimmy Svensson ansåg att hans gäng agerade lite osmart.

– De är starka på fasta och i stället för att lösa det, så ger vi dem tio till tolv farliga hörnor och inkast. De är stora och starka och det är så 2-2 kommer till. Summa summarum var det ingen stor match av något av lagen. Kryss får vara rättvist. 

Utöver Stenbeck nätade även Oscar Eriksson. H/T:s mål kom från Tom Nilssons och Dino Bahtanovic kroppar. I Tjust gjorde alla en kanonmatch och följde matchplanen medan det fanns mer att hämta från alla i bortalaget. HÄR kan du se tabellen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: