Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tjust föll tungt i viktiga mötet:

Gabriella Krüger var en av fyra som berömdes för insatsen. Foto: Arkivbild

Tjust föll tungt i viktiga mötet: "Nära hjälper inte"

Tjust IF FF följde matchplanen på ett utmärkt sätt. Det hjälpte inte – laget föll tungt mot Gideonsbergs IF i den viktiga omstarten.
– Vi får bara jobba vidare stenhårt, säger tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Det var oerhört viktiga poäng på spel när Tjust, som låg på nedflyttningsplats inför höstsäsongen i division 1, tog emot Gideonsbergs IF på hemmaplan. Gästerna som låg precis på rätt sida strecket.

Tjust, som drabbats av en del tuffa avbräck inför matchen, hade en matchplan att ligga lågt. Det lyckades man med i första halvlek och hade 0-0 med sig till pausvilan.

– Vi följer vår matchplan och är nära att bli fria flera gånger i vårt omställningsspel. De har några skott utifrån i första, men inget som är så farligt och det var ganska rättvist med 0-0 i paus, säger tränaren Joakim Krüger.

Kom en kalldusch

Andra halvlek inleddes på samma sätt.

– Vi skapar något friläge som vi missar och de har några farliga hörnor. 

Men efter en timme kom kallduschen.

– Deras spelare tar bollen på mitten, avancerar och drar på ett skott så det smaskar till i krysset. Det gick inte att försvara sig mot det.

Gick hårt för kvittering

Tjust gick sedan stenhårt för en kvittering.

– Vi försöker lyfta fram allt och har några lägen. Vi har ett bra nickläge på en frispark, men vi får inte in någon kvittering. Att vara nära hjälper inte. Det var en bra match, men vi får inte med oss resultat. Det är bittert. Vi fick gå väldigt tunt på folk och hade flera återbud. Samtidigt var det jättevarmt, så vi hade behövt lite folk att byta in för att få fräscha ben, men vi hade inte så många alternativ tyvärr.

Hur ser du på läget nu?

– Det är ett tufft läge. Vi har fem poäng upp till Älvsjö och åtta till Gideonsberg nu. Vi får ta det vidare därifrån och bara jobba stenhårt.

Tove Carlberg, Gabriella Krüger, Ebba Torgner och Elsa Redeborn stack ut. HÄR kan du se tabellen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: